Άθλος από την Ούνικς του Πρίφτη, κρατάει την "πρωτιά" στο χέρι της

από Γιώργος Γκάτος

Για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν ο ελληνικός προπονητικός «εμφύλιος» έχει νικητή τον Δημήτρη Πρίφτη.

Η Ούνικς Καζάν ταξίδεψε στην Μόσχα για τελικό πρωτιάς με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ χωρίς τους δύο αστέρες της, Πιέρια Χένρι και Έρικ ΜακΚόλουμ, ωστόσο κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό το οποίο την βάζει σε θέση οδηγού στην μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην VTB League.

Με στοχευμένο και αποτελεσματικό μπάσκετ από το ξεκίνημα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα και μάλιστα πήγαν στα αποδυτήρια στο +10 (31-41). Σταδιακά, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη «ροκάνισαν» την διαφορά, ισοφάρισαν και πήραν τα ηνία στην τελευταία περίοδο. Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, η Ούνικς ξέσπασε σημειώνοντας μεγάλα καλάθια τα οποία της χάρισαν την νίκη.

Πλέον, οι δύο ομάδες έχουν τέσσερις ήττες στην σεζόν (19-4 η ΤΣΣΚΑ, 17-4 η Ούνικς), ωστόσο η ομάδα του Πρίφτη έχει 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και μπορεί να τερματίσει πρώτη εφόσον κάνει το 5/5 στο υπόλοιπο της σεζόν.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Σμιθ με 15 πόντους, ενώ 13 είχε ο Ν’Ντουρ. Σε 20:17 λεπτά παρουσίας ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 6 πόντους (3/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και 1 λάθος). Για την πλήρη ΤΣΣΚΑ πάλεψε και πάλι ο Νάντο Ντε Κολό με 20 πόντους. Επόμενο παιχνίδι για την «ομάδα του στρατού» κόντρα στην Μπασκόνια (4/4, 20:00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την λήξη του ματς Χάινς και Πονκρασόφ παραλίγο να… έρθουν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους μεταξύ των οποίων και ο Αντρέι Βατούτιν να τους χωρίζουν.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-41, 54-56, 73-83

Προτεινόμενα Άρθρα