ΑΡΗΣ-Καβάλα, με την γλώσσα των αριθμών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί της μεθαυριανής αναμέτρησης με τους «αργοναύτες» και το ντεμπούτο του Στιβ Γιατζόγλου

Το ντεμπούτο του Στιβ Γιατζόγλου στον πάγκο της Καβάλας, είναι σίγουρα ένα από τα σημεία αναφοράς του Σαββατιάτικου αγώνα ανάμεσα στον ΑΡΗ και την Καβάλα.

Ο ΕΣΑΚΕ όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν καταγράφει τα στοιχεία και τους αριθμούς της μεθαυριανής αναμέτρησης του Αλεξανδρείου. 

Αναλυτικά: 

«Ήταν 30 Απριλίου 2013 όταν Άρης και Καβάλα αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο πλαίσιο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά για να νικήσει την αντίπαλο της με 80-79 σε ένα αποτέλεσμα που «σφράγισε» και μαθηματικά τον υποβιβασμό της Καβάλας στην Α2.

3,5 χρόνια μετά η Καβάλα επιστρέφει στη «Nick Galis Hall» για να αντιμετωπίσει τον Άρη με έναν πρώην προπονητή των «κίτρινων» στον πάγκο της, τον Στιβ Γιατζόγλου που θα κοουτσάρει στην κατηγορία έπειτα από σχεδόν εννιά χρόνια. Η ιστορία των αναμετρήσεων «δείχνει» Άρη, που μετράει οχτώ νίκες σε σύνολο 10 αγώνων ενώ έχει κάνει το 5/5 εντός έδρας.

ΑΡΗΣ

*Πέντε πόντοι χωρίζουν τον Βασίλη Σίμτσακ από τους 900 στην κατηγορία.

*Με δύο πόντους ο Ντομινίκ Ουότερς θα φτάσει τους 300. 11 πόντους χρειάζεται ο Οκάρο Ουάιτ και 10 ο Τζέρελ ΜακΝίλ για να συμπληρώσουν τους 100.

*Με εννιά πόντους ο Μιχάλης Πελεκάνος θα φτάσει τους 2.990 για να γίνει ο 24ος σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, προσπερνώντας τον Γιώργο Καράγκουτη που έχει 2.989.

ΚΑΒΑΛΑ

*Ντεμπούτο στον πάγκο της Καβάλας θα κάνει ο Στιβ Γιατζόγλου αναζητώντας τη νίκη που μεταξύ άλλων θα του επιτρέψει να «πιάσει» στην 23η θέση της σχετικής λίστας της συνολικής ιστορίας του ελληνικού Πρωταθλήματος, τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό με 111.

*Ένα κλέψιμο ψάχνει ο Γιάννης Δεμερτζής για να φτάσει τα 100.

*Ένας πόντος θα είναι αρκετός για τον Ρομπ Τζόουνς προκειμένου να συμπληρώσει τους 300 στην κατηγορία.

Προτεινόμενα Άρθρα