Εκτός ο «Σόφο»… εντός ο ΑΡΗΣ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μαρκόπουλος επέλεξε να προφυλάξει -αναγκαστικά- τον Ελληνα σέντερ και ο ΑΡΗΣ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη

Το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να μπει κάλλιστα στον… κάλαθο των αχρηστών για τον ΑΡΗ, ο οποίος ωστόσο στην επανάληψη άλλαξε τα δεδομένα.

Τα στοιχεία που έβαλαν τους «κίτρινους» ξανά στην διεκδίκηση του ματς ήταν αρκετά, αν ένα όμως ξεχωρίζει είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Χωρίς αμφιβολία, ο έμπειρος σέντερ αποτελεί βαρόμετρο για τον φετινό ΠΑΟΚ. Αυτό φάνηκε όταν πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Σε ένα σημείο όπου το 9-13 του ΑΡΗ, μετατράπηκε μετά από λίγα λεπτά σε 17-15 υπέρ των γηπεδούχων. Ενα προβάδισμα που διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο, έχασαν όμως στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Στο 24′ του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 45-35,  ο Σχορτσιανίτης έφτασε τα τέσσερα φάουλ, ο Μαρκόπουλος τον απέσυρε και ο Πρίφτης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο κόουτς του ΑΡΗ πέρασε αμέσως στο παιχνίδι τον Χάγκινς και μαζί με τον Γουάιτ έδωσαν το σύνθημα για την αντεπίθεση της ομάδας. Οι «κίτρινοι» πατούσαν καλύτερα μέσα στο ζωγραφιστό, οι δύο Αμερικανοί πέτυχαν 14 πόντους μαζί μέχρι το 30′ και μέχρι το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου ο ΑΡΗΣ έτρεξε ένα επιμέρους σερί 11-23, που τον έφερε ξανά μπροστά στο σκορ με 56-58. Εκεί ήταν που άλλαξαν και τα δεδομένα σε μεγάλο βαθμό, οι φιλοξενούμενοι πήραν ρυθμό μαζί με ψυχολογία και ανταποκρίθηκαν σωστά στην πίεση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας εν τέλει στο ροζ φύλλο αγώνα. 

Προτεινόμενα Άρθρα