"Οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας έχουν κάνει μεγάλο καλό"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανοισραηλινός χαρακτήρισε πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ διαθέτει μεγάλο ρόστερ και όλοι οι παίκτες μπορούν να συνεισφέρουν όποτε τους ζητηθεί.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση με την οποία συνοδεύτηκε, ο Τζείκ Κοεν δήλωσε:

Τέταρτη σερί νίκη σήμερα απέναντι στον Κόροιβο. Πως σχολιάζεις τον αγώνα που φάνηκε πολύ εύκολος.

“Δεν ήταν τόσο εύκολος. Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά αλλά δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό. Θυμόμασταν τι συνέβη όταν τους αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο και θέλαμε εκδίκηση. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε πολύ καλά και θέλαμε να αποδείξουμε ότι έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι από τότε. Κάναμε εξαιρετική δουλειά, εκτελέσαμε σωστά στην επίθεση, τους σταματήσαμε στην άμυνα και όταν τα καταφέρνεις τόσο καλά σε αυτούς τους δύο τομείς, έρχονται αποτελέσματα σαν το σημερινό”.

Μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη ήσασταν κουρασμένοι, αλλά πλέον φαίνεται ότι βρίσκετε ρυθμό.

“Είναι αυτή η περίοδος της σεζόν που βρίσκουμε ρυθμό και αποδίδουν όλα αυτά που δουλεύαμε μέχρι τώρα. Παίζουμε μαζί σαν ομάδα για αρκετό καιρό τώρα και ήρθε αυτή η περίοδος στη σεζόν στην οποία γινόμαστε καλύτεροι και γνωρίζουμε τους συμπαίκτες καλύτερα απ’ ότι οι ίδιοι τους εαυτούς τους, τι θα κάνουν, τι δεν θα κάνουν, που θέλουν την μπάλα, πως θα αντιδράσουν στην άμυνα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σεζόν και είναι σημαντικό που καταφέρνουμε και παίρνουμε τις νίκες”.

Αισθάνεσαι ότι οι αγώνες στο Eurocup σας έκαναν καλύτερους ως ομάδα και τώρα αποδίδετε καλύτερα στο πρωτάθλημα;

“Φυσικά. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες ήταν μεγάλες προκλήσεις, παίξαμε αντίπαλοι με ομάδες όπως η Αρμάνι, η Άλμπα και η Μπάνβιτ που είναι πολύ καλές ομάδες με δυνατές έδρες. Με τέτοιου είδους εμπειρίες, παίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα. Είναι μαθήματα που πήραμε και τα εφαρμόζουμε. Είναι πολύτιμες εμπειρίες για μας και βλέπετε πως παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια στην Ελλάδα. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες έχουν κάνει μεγάλο καλό σε μας”.

Ο προπονητής έχει ανοίξει το ροτέισον στα δύο τελευταία παιχνίδια και όλοι οι παίκτες δείχνουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν. Όλοι σκοράρουν, όλοι προσφέρουν κάτι στο παρκέ.

“Έχουμε μεγάλο ρόστερ, διαθέτουμε 12 παίκτες που μπορούν να συνεισφέρουν. Είδατε τον Νίκο (σ.σ. Δίπλαρο) σήμερα, ήταν εκπληκτικός. Μπήκε με μεγάλη ενέργεια, πήρε προσπάθειες, έβαλε σουτ. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία της ομάδας. Όταν ένας παίκτης δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, υπάρχει κάποιος άλλος που θα τον καλύψει. Είναι υπέροχο όταν υπάρχουν εμφανίσεις σαν τη σημερινή που κανείς δεν έπαιξε άσχημα και όλοι έπαιξαν καλά, γι’ αυτό είναι το μπάσκετ τόσο διασκεδαστικό. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτό για την ομάδα μας”.

Πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, παίζετε με την Καβάλα εκτός έδρας. Πως το αντιμετωπίζετε;

“Δεν έχουμε δει ακόμα τι έκαναν στον σημερινό αγώνα, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δικό μας αγώνα. Αυτό θα γίνει αύριο στο βίντεο όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον αγώνα με την Καβάλα. Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα είναι δύσκολα, το μάθαμε αυτό στον πρώτο γύρο. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε από τώρα τον αγώνα με την ΑΕΚ γιατί αυτό θα είναι επικίνδυνο για τον αγώνα του Σαββάτου. Θα δώσουμε το 100% της προσοχής μας στην Καβάλα ώστε να κερδίσουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα