Οι ομάδες καθορίζουν το πρεστίζ

από AllAboutARIS

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση.

Από τη χθεσινή συνάντηση στο Παρίσι για το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ έγινε γνωστό το καλεντάρι (αρχίζει Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τέλη Απριλίου), τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες αλλά υπάρχει ερωτηματικό ποιες ακριβώς θα είναι οι ομάδες από τις 30 χώρες που θα καθορίσουν το επίπεδο και το πρεστίζ της διοργάνωσης.

Με βάση τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, ανοιχτά υπέρ του Champions League από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν τεθεί οι λίγκες της Ελλάδας, του Βελγίου, του Ισραήλ,  της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση της ACB που φέρεται να πρόσκειται προς την Ευρωλίγκα, ενώ οι δυο πρώτες χώρες των οποίων οι λίγκες πήγαν κόντρα στις ομοσπονδίες είναι η Γαλλία και η Ιταλία.

Η γαλλική λίγκα εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή της να αγωνίζονται οι ομάδες της στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας, ενώ από το ιταλικό πρωτάθλημα ήδη 4 ομάδες (Αρμάνι, Ρέτζιο Εμίλια, Τρέντο και Σάσαρι) αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στο Champions League και να πάρουν μέρος στο Eurocup.

Όσον αφορά στη Ρωσία, η VTB έχει δώσει το «ok» στον Μπερτομέου, αλλά η FIBA ποντάρει για την ανατροπή στη στάση του Κιριλένκο που εκφράζει τη ρωσική ομοσπονδία, η οποία ελέγχει τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες της VTB.

Προτεινόμενα Άρθρα