Μεταγραφικές προτεραιότητες, με φόντο προετοιμασία και Ευρώπη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η προχθεσινή απόφαση του CAS έβαλε τον ΑΡΗ για τα καλά σε κλίμα μεταγραφών, έχοντας ακόμα μπροστά του ένα εύκολο χρονικό περιθώριο αλλά χωρίς διάθεση να το σπαταλήσει.

Η προετοιμασία ξεκινάει σε λιγότερο από μία εβδομάδα ενώ στις 28 του μήνα η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστρία και μέχρι τότε θέλει κάτι παραπάνω από νέα πρόσωπα πέραν του Μάρβιν Πίρσμαν.

Το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμα…

Το πρώτο που είναι λογικό και κατανοητό; Οτι δεν μπορεί να εκπονηθεί όλο το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Υπάρχει και ένας Αύγουστος που… φέρνει ευκαιρίες και παράλληλα υπάρχει μία ευρωπαϊκή πορεία που μπορεί να διαφοροποιήσει τα μεταγραφικά δεδομένα της ομάδας.

Τι χρειάζεται άμεσα 

Ο Νο1 στόχος είναι ένας, δεδομένος και αναγκαίος. Επιθετικός… Τουλάχιστον ένας και σε βάθος χρόνου ένας δεύτερος. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να ξεκινήσει στην Ευρώπη με ένα νέο πρόσωπο στην κορυφή της επίθεσης, το οποίο θα έχει έρθει λίγο νωρίτερα ώστε να ενσωματωθεί σταδιακά στην ομάδα.

Η κίνηση για φορ περιλαμβάνεται στις 4-5 προσθήκες που έχουν -και πρέπει να έχουν- προτεραιότητα για τους “κιτρινόμαυρους.

Δεξί μπακ και 10άρι είναι ακόμα δύο κινήσεις, για να καλύψουν και τα κενά που δημιουργούνται με τις αποχωρήσεις των Ντάνιελ Σούντγκρεν και Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο δεύτερος δεν βρήκε ρόλο στο 4-4-2 του Μπούργος, όμως το 4-2-3-1 θα παραμείνει στο “κάδρο” και ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί έναν παίκτη για τη θέση πίσω από το φορ, αν όχι και δεύτερο.

Πάμε και στα χαφ… Η υπόθεση του Ματίγια παραμένει ανοικτή, το μέλλον του Εντιαγέ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο για την ώρα. Ετσι κι αλλιώς όμως ο ΑΡΗΣ θα κινηθεί για έναν χαφ, προσπαθώντας να βρει έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες Δηλαδή καλό ανασταλτικά και κυρίως επιλογή που θα δώσει ύψος στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Από εκεί και μετά 

Δύο στόπερ σίγουρα, έναν εξτρέμ και στο… βάθος ακόμη ένα φορ. Είναι κινήσεις όμως που μπορούν να περιμένουν -εκτός από μία για το κέντρο της άμυνας- και οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν από την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα