Αγγλία: Δεν το… συζητούν για τις β’ ομάδες

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής Λίγκας (EFL), Ρικ Πάρι, «έκλεισε την πόρτα» στην ένταξη των Β΄ ομάδων των συλλόγων της Premier League στις χαμηλότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου της χώρας, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, δήλωσε πέρυσι ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο χρειαζόταν αναδιάρθρωση, με τις Β΄ ομάδες των κορυφαίων συλλόγων να περιλαμβάνονται στις χαμηλότερες κατηγορίες, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να επιταχυνθεί η εξέλιξη των παικτών.

«Ανεξάρτητα από την άποψή μου, δεν είναι απολύτως κάτι για το οποίο οι σύλλογοι μας έχουν ενθουσιασμό» δήλωσε ο Πάρι, σύμφωνα με το Sky Sports.

Ο Σοριάνο είπε επίσης ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της EFL, στην οποία μετέχουν τρεις κατηγορίες (Championship, League One, League Two), δεν είναι «αρκετά βιώσιμο», σε μια εποχή που είναι έντονος ο οικονομικός αντίκτυπος της Covid-19.

«Έχει δοκιμαστεί … (σ.σ. ο πρώην πρόεδρος της FA) ο Γκρεγκ Ντάικ το δοκίμασε, το σχέδιο με τις Β΄ ομάδες. Εγώ δεν το βλέπω καν στο τραπέζι. Έχω μιλήσει πολύ για νέες ιδέες, νέες σκέψεις, αλλά έχω μια συγκεκριμένη ιδέα για τις ομάδες “Β” και αυτό δεν είναι εντός ορίων».

Προτεινόμενα Άρθρα