Αυτός είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας

από AllAboutARIS

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (NFSBIH) ανακοίνωσε την Τετάρτη τον πρώην παίκτη και προπονητή της Γιουγκοσλαβίας Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς, ως πρώτο προπονητή της εθνικής ομάδας.
Ο Χατζιμπέγκιτς, ο οποίος καθοδήγησε για λίγο τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη το 1999 και θα αντικαταστήσει τον Βούλγαρο Ιβάιλο Πέτεφ, του οποίου το διετές συμβόλαιο επρόκειτο να λήξει, θα ηγηθεί της προσπάθειας της Βοσνίας να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024.

«Πιστεύουμε ότι ο προπονητής θα βρει μαζί μας το σωστό μοντέλο για να πετύχει ένα ιστορικό αποτέλεσμα και να φτάσει η ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της NFSBIH Βίκο Ζέλικοβιτς.

Ο Χατζιμπέγκιτς, 65 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στον σύλλογο της πόλης του, Σαράγεβο και συνέχισε να αγωνίζεται με τη Μπέτις, τη Σοσό και την Τουλούζ.

Διετέλεσε προπονητής της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου και συλλόγων όπως η Σοσό, η Μπέτις, η Τρουά, η Ντιζόν, η Μπαστιά και η Βαλενσιέν.

«Πίστευα ότι θα τελειώσω την καριέρα μου στο εξωτερικό», είπε ο Χατζιμπέγκιτς. «Αυτή η πρόσκληση είναι τεράστια ευθύνη, ευχαρίστηση και κίνητρο».

Η Βοσνία βρίσκεται στον 10ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μαζί με την Πορτογαλία, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβακία και το Λιχτενστάιν.

Προτεινόμενα Άρθρα