Η άλλη πλευρά της πρώτης νίκης…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρώτο ζητούμενο για τον ΑΡΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν οι τρεις βαθμοί. Η καλή εικόνα ήταν κάτι προαιρετικό, δεδομένων των συνθηκών, και επιτεύχθηκε μέχρι ένα σημείο.

Ο Άκης Μάντζιος είδε την ομάδα του να πειθαρχεί σε πολλά κομμάτια του τακτικού του πλάνου. Με κριτήριο την υπάρχουσα κατάσταση, ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος, όμως υπήρχαν και εκείνα τα κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία περιμένει και απαιτεί περισσότερα πράγματα λόγω των δυνατοτήτων του ρόστερ.

Ο ΑΡΗΣ προβλημάτισε στη μετάβαση της μπάλας στην επίθεση και συγκεκριμένα προς τον κινητικό Καμαρά, σε καταστάσεις του αγώνα όπου ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και κόντρα στον Ιωνικό, στερώντας από την ομάδα την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της. Για αυτό και το επόμενο διάστημα, ειδικά στη διακοπή, θα γίνει δουλειά τόσο σε σε αυτό το κομμάτι όσο και στη  διάσπαση άμυνας στο σετ παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ έχει δείξει αποτελεσματικότητα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού κόντρα στην Αστάνα αλλά καλείται να το εξελίξει για να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε παιχνίδια όπως με τον ΟΦΗ,. Κάτι για το οποίο ο Μάντζιος ποντάρει κυρίως στους… νέους που αποκτήθηκαν ώστε να δώσουν σταδιακά το κάτι παραπάνω σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, πάντα σε συνδυασμό με τους ξένους.

Σε αυτό καλούνται να συμβάλλουν όλοι και ειδικά οι πλάγιοι μπακ με τους χαφ, οι οποίοι έδωσαν λίγα πράγματα επιθετικά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Χωρίς αυτό να αναιρεί την καθοριστική συμβολή τους στο ανασταλτικό κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα