Η επόμενη μέρα χωρίς τον Γκαρθία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έμελλε να είναι εκείνο με το οποίο θα έπεφτε η αυλαία της φετινής σεζόν για τον Μάνου Γκαρθία. Πολύ νωρίς, πολύ άδοξα και με μπόλικη δόση ατυχίας.

Ο Ισπανός άσσος θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν και ο ΑΡΗΣ καλείται να πορευτεί χωρίς αυτόν μέχρι τα μέσα Μαΐου. Δηλαδή για 3,5 μήνες ακόμα και πολλά παιχνίδια τα οποία θα δώσει η ομάδα και καλείται να αναπληρώσει το κενό του 24χρονου.

Οι λύσεις εκ των έσω

Η προφανής επιλογή είναι μία και ακούει στο όνομα του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Τσέχος είναι κλασσικό “οκταροδέκαρο”, είναι καλύτερος κοντά στην περιοχή και πρόκειται για μία θέση που την ξέρει, είτε ως μονός πίσω από τον φορ είτε ως δεύτερος εσωτερικός μέσος.

Από τη στιγμή μάλιστα που θα επιστρέψει ο Νταμπό και ο Ντουκουρέ φαίνεται να ανταποκρίνεται -για την ώρα τουλάχιστον- στον πιο ενεργό ρόλο που του δίνει ο Πάρντιου, τότε ο Νταρίντα μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Πάρντιου.

Από πίσω ακολουθεί ο Ματέο Γκαρσία. Τους τελευταίους μήνες έχει καθιερωθεί στον άξονα και τα πηγαίνει αρκετά καλά στα χαφ ή ως εσωτερικός μέσος σε 4-3-3. Δεν ισχύει το ίδιο όμως όταν αγωνίζεται μόνος του πίσω από τον φορ, σε έναν ρόλο που έχει δείξει ότι δεν του ταιριάζει τόσο πολύ

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιλογές όπως του Πάλμα ή του Καμαρά που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό τον ρόλο στον άξονα.Δεν έχουν όμως δημιουργικές τάσεις και συν τοις άλλοις η διάταξη εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε 4-4-2 από 4-2-3-1.

Η κάλυψη του κενού μέσω ενίσχυσης

Ένα σενάριο που δεν είναι απίθανο μετά τον τραυματισμό του Μάνου, για την ώρα όμως δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αφού το βάρος του ΑΡΗ έχει πέσει στην απόκτηση ενός εξτρέμ

Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Εφόσον γίνει αυτό, τότε θα υπάρχει και μία καλύτερη εικόνα των προθέσεων του ΑΡΗ να καλύψει το κενό του Γκαρθία με μεταγραφή, το οποίο είναι πιθανό.

Δεν θα τα καταφέρει στο 100%…

Είτε είναι ο Νταρίντα είτε ο Ματέο είτε κάποιος… εξωτερικός, η πραγματικότητα είναι ότι δύσκολα ο ΑΡΗΣ θα καλύψει στο 100% το κενό του Ισπανού. Ο Γκαρθία είναι ένας κλασσικός επιτελικός μέσος, με δημιουργικές ικανότητες που δεν διαθέτει κανένας αυτή τη στιγμή στην ομάδα ενώ δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν στην αγορά. Και αν βρεθούν κοστίζουν, εκτός εάν πρόκειται για λαβράκι.

Προτεινόμενα Άρθρα