Καζάνας: “Θα προσπαθήσουμε να πάμε ως το τέλος στο final four!”

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της Κ17 του ΑΡΗ, Κώστας Καζάνας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pressing και στον Libero 107,4 και μίλησε για τις ακαδημίες του ΑΡΗ και την δουλειά που γίνεται με τους αυριανούς πρωταγωνιστές της ομάδας:

“Γίνεται σοβαρή και σπουδαία δουλειά στις ακαδημίες της βορείου Ελλάδας. Όμως δεν γίνεται όλα τα παιδιά να απορροφηθούν από τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ.  Αυτό είναι φύσει αδύνατον.

Είναι πολλά τα παραδείγματα άλλωστε που δεν έπιασαν στις δικές μας ομάδες και μεγαλουργούν. Ενα παιδί από τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ παίζει στην Ρόμα, τον έβαλε ο Μουρίνιο να παίξει πρόφατα.

Σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες που θα παίξουν αλλού. Όμως πρέπει οι ομάδες να προσπαθήσουν να δώσουν σε όλα τα παιδιά τα εφόδια. Ώστε να γίνουν επαγγελματίες και να παίξουν. Είναι πάντα θέμα οργάνωσης.

Φυσικά οι παίκτες προτιμούν και ομάδες που έχουν δει αντίστοιχα παραδείγματα παικτών που πέτυχαν. ”

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ:

“Είναι ο 4ος μου χρόνος στην ομάδα. Ήρθα όταν ακόμη ήμασταν σε φάση αναδόμησης. Με λίγους ποιοτικούς παίκτες. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, με πολλή δουλειά και επιχειρήσαμε να φέρουμε παίκτες ικανούς, με όρεξη για δουλειά. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, καθώς βγάζουμε επαγγελματίες, θέλουμε όμως να βγάλουμε και παίκτες πρωταγωνιστές.

Θα βοηθούσε σίγουρα η ύπαρξη μιας 2ης ομάδας του ΑΡΗ. Για να υπάρχει ανταγωισμός και να παίξουν τα παιδιά “αντρικό” ποδόσφαιρο. Δεν είναι και εύκολο ξέρετε να πας από τις ακαδημίες στο υψηλό επίπεδο. Οι ομάδες Β δουλεύουν όπως και οι πρώτες ομάδες, με ίδια μεθοδολογία και ίδιο επαγγελματισμό.

Οι δανεισμοί είναι άλλη περίπτωση. ”

Για το final 4 και το ματς με την ΑΕΚ: 

“Εστιάζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια ΑΕΚ που θα έχει ολους τους παίκτες της. Να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται, να πάρουμε εμπειρία και να το ζήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να πάμε ως το τέλος. Και τα 2 ζευγάρια είναι αμφίρροπα. Καθώς σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί.

Γιατί όχι να δούμε και ένα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ.

…ας δούμε και ΑΡΗΣ – Ατόμητος. Για εμάς δεν κάνει διαφορά. “

Προτεινόμενα Άρθρα