Κύπελλο Ελλάδος: Συνεχίζουν ΑΕΛ και Παναχαϊκή

από AllAboutARIS

Με έξι αγώνες συνεχίστηκε σήμερα (2/10) το Κύπελλο Ελλάδος, όπου και βρήκαν κάτοχο ισάριθμα «εισιτήρια» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΛ και η Παναχαϊκή ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ναυπακτιακού και Βύρωνα Καβάλας αντίστοιχα, ο Πανθρακικός κέρδισε τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης σε έναν αγώνα που… έσπασαν καρδιές, ο Ιωνικός Διαβατών και ο Αλμυρός επικράτησαν των Διαγόρα Βραχνέικων και της Ελλασόνας αντίστοιχα, ενώ η Κηφισιά πήρε το ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Πανθρακικός 2-3

Με 3-2 επικράτησε ο Πανθρακικός του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ύστερα από ένα ματς που… έσπασαν καρδιές. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20′ με τον Βάσκο που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, όμως οι γηπεδούχοι αρχικά ισοφάρισαν στο 60′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιωαννίδη και στο 63′ πήραν το προβάδισμα με το πλασέ του Ρωμανίδη. Ο Πανθρακικός «απάντησε» αμέσως με το γκολ του Γκουτσίδη (69′) και τελικά έφτασε στην ανατροπή στο 79′ χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάσκου.

Απόλλων Σμύρνης – Κηφισιά 0-2

Σε ένα από τα ντέρμπι της 3ης φάσης του Κυπέλλου, η Κηφισιά κατάφερε να περάσει από την Ριζούπολη επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και στην 4η φάση θα αντιμετωπίσει την Ιεράπετρα σε ματς που θα διεξαχθεί στην Κρήτη. Στο αγωνιστικό μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και στο 38′ κατάφεραν να προηγηθούν με αυτογκόλ του Τσαμούρη, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο και πάλι η Κηφισιά ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει με σουτ του Τετέι στο 63′ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για την 4η φάση του Κυπέλλου.

Βύρων Καβάλας – Παναχαϊκή 0-5

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα με τον Βύρωνα στην Καβάλα η Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί επικράτησαν με 5-0 και πήραν όχι μόνο το εισιτήριο για την 4η φάση, αλλά για την 5η καθώς όποιος αν περνούσε από το συγκεκριμένο ζευγάρι, είχε προκριθεί χωρίς αγώνα στον επόμενο μετά την σχετική κλήρωση.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι με γκολ των Τσαντί και Κερί στο 2′ και 22′ αντίστοιχα, πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 51′ οι Καβαλιώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καριπόγλου και η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στους Πατρινούς που με δύο τέρματα του Καρακλάιτς στο 76′ και 86′ και ένα του Μπουρλάκη στο 95′ όχι απλά πήραν την πρόκριση, αλλά το έκαναν με εμφατικό τρόπο.

Ναυπακτιακός Αστέρας – ΑΕΛ 1-2

Στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» επικράτησαν εκτός έδρας του Ναυπακτιακού Αστέρα με 2-1, πέρασαν αρχικά στην 4η φάση, αλλά θα συνεχίσουν και στην επόμενη, καθώς ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού ήταν από τους τυχερούς της κλήρωσης.

Στα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει με το 0-0 να παραμένει. Στο 2ο οι Λαρισαίοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο 50′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Πλέγκα. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με τον Παπαγεωργίου να κάνει στο 60′ το 0-2, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να μειώσουν στο 80′ σε 1-2, χωρίς όμως στην συνέχεια να απειλήσουν τους Θεσσαλούς που πήραν το εισιτήριο όχι για την 4η φάση, αλλά για την 5η όπως αναφέραμε και πριν.

Ιωνικός Διαβατών-Διαγόρας Βραχνέικων 1-0

Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε ο Ιωνικός Διαβατών κόντρα στον Διαγόρα Βραχνέικων, καθώς επικράτησε με 1-0. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν στο 55′ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης

Τετάρτη

Τηλυκράτης Λευκάδας – ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 (4-5 στα πέναλτι)

Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης (πρόκριση Απόλλωνα άνευ αγώνα)

Καλαμάτα – Προοδευτική 1-0

Ηλιούπολη – Καλλιθέα 1-2

Ηρακλής – Νίκη Βόλου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Άγιος Νικόλαος – Επισκοπή 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

Βέροια – Χανιά 1-1 (2-1 στην παράταση)

Κυριακή 2/10 – 16:00

Βύρων Καβάλας-Παναχαϊκή 0-5

Ιωνικός Ιωνίας-Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-0

Απόλλων Σμύρνης-Κηφισιά 0-2

Αλμυρός Γαζίου-ΠΟ Ελασσόνας 3-1

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕΛ 1-2

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Πανθρακικός 2-3

Τετάρτη 5/10 – 16:00

Μακεδονικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Αιγάλεω-Πανσερραϊκός

Διαγόρας-Απόλλων Πόντου

Αστέρας Σταυρού-Αλμωπός Αριδαίας

Προκρίθηκαν άνευ αγώνα στην 4η φάση:

Πανελευσινιακός

Απόλλων Παραλιμνίου

Θεσπρωτός

Τα ζευγάρια της 4ης φάσης (5/10)

ΟΦ Ιεράπετρας-Κηφισιά

Θεσπρωτός-Βέροια

Μακεδονικός/Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας/Απόλλων Πόντου

Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα

Νίκη Βόλου-Άγιος Νικόλαος

Άνευ αγώνα θα περάσουν στην 5η φάση οι νικητές στα παρακάτω ζευγάρια:

Παναχαϊκή

ΑΕΛ

Αιγάλεω-Πανσερραϊκός

Ιωνικός Ιωνίας

Πανελευσινιακός

Καλαμάτα

Αλμυρός

Απόλλων Παραλιμνίου

Αστήρ Σταυρού/Αλμωπός Αριδαίας

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα