Μία σκέψη, μία δοκιμή, πολλά συμπεράσματα

από Γιάννης Παντελίδης

Ο προπονητής του ΑΡΗ έκρινε ότι ο αγώνας με την Λαμία του έδινε μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει μία δοκιμή. Η αλήθεια είναι ότι ο Άκης Μάντζιος εδώ και καιρό είχε στο μυαλό του να παίξει με δύο φορ. Να δοκιμάσει ένα σχηματισμό 4-4-2, με Ανσαριφάρντ και Μορόν, έστω κι αν ο Ισπανός σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα θα έπαιζε ως περιφερειακός επιθετικός.

Το είδαμε λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο και το παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μιας και είναι αλήθεια πως πολλοί εξ ημών το περιμέναμε, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Ιρανό. Προφανώς, σε επίσημο παιχνίδι, δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα μιας και τα παιχνίδια «έκαιγαν», ο ΑΡΗΣ ήθελε βαθμούς, νίκες και ηρεμία για να φτάσει μέχρι τους τελικούς στόχου του. Δηλαδή τα Playoffs, αλλά κυρίως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προφανώς εκείνο που αποδείχθηκε περίτρανα και είμαι σίγουρος ότι το διαπίστωσε και ο προπονητής, ήταν πως είναι ένα φιλόδοξο πλάνο το οποίο θέλει δουλειά. Δεν τα πήγε άσχημα, σίγουρα όμως χρειάζεται ακόμη χρόνος προκειμένου να αφομοιωθεί από την ομάδα. Όπως άλλωστε κάθε αλλαγή σχηματισμού, συστήματος και τρόπος παιχνιδιού σε κάθε σύνολο. Φαντάζομαι ότι ο Μάντζιος έβγαλε πολλά και σημαντικά συμπεράσματα και θεωρώ πως μέχρι το φινάλε της σεζόν θα το ξαναδούμε, ίσως όχι από την αρχή ενός αγώνα, αλλά κατά τη διάρκειά του.

Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ την έκανε τη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, «σάρωσε» επιθετικά για περίπου ένα δεκάλεπτο, είχε ουσία και σωστές αποφάσεις και στη συνέχεια έκανε διαχείριση ενόψει της συνέχειας. Άλλωστε αυτό φανέρωσαν και οι αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια του ματς.

Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στα Playoffs, συνεχίζουν να δείχνουν ότι παίζουν για την πάρτη τους, την ομάδα και τον κόσμο και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος. Το αν η 4η θέση είναι mission impossible ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Είναι ξεκάθαρο όμως πως ο μεγάλος στόχος είναι το Κύπελλο κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη κι αν την Τετάρτη ο ΑΡΗΣ κερδίσει τον Ολυμπιακό και πάει στο -6 από την τετράδα…

Προτεινόμενα Άρθρα