Μεταγραφές: Η πρώτη εικόνα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι θέσεις στις οποίες ο ΑΡΗΣ δίνει προτεραιότητα και οι επαφές στις οποίες βρίσκεται ήδη η ομάδα.

Το προχθεσινό ραντεβού Καρυπίδη-Μάντζιου ήταν… διαδικαστικό όσον αφορά τη συνέχιση της συνεργασίας τους, η οποία εδώ και καιρό είναι λίγο-πολύ δεδομένη.

Την περισσότερη ώρα η κουβέντα τους αναλώθηκε σε ζητήματα της επόμενης μέρας, για τα οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και ήδη μεταγραφικά υπάρχει παραπάνω από ένας απλός… μπούσουλας

Οι πρώτες αποφάσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφών, έχουν παρθεί και μάλιστα ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ήδη σε επαφές με παίκτες για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Έμφαση στην αρχική ενδεκάδα

Οι 5-6 κινήσεις που θα κάνει σίγουρα ο ΑΡΗΣ δεν αφορούν γενικά το ρόστερ. Η ομάδα θέλει να ξεκινήσει φέτος τις κινήσεις της με διαφορετική φιλοσοφία, ρίχνοντας το βάρος πρώτα στις προσθήκες που αφορούν τα βασικά πλάνα του Μάντζιου.

Τερματοφύλακας, στόπερ, αριστερός μπακ, ένας χαφ (6άρι και 8άρι), επιτελικός μέσος, επιθετικός και υπό προϋποθέσεις ένας ακόμα εξτρέμ είναι οι βασικές επιλογές για τις οποίες ήδη κινείται ο ΑΡΗΣ και βρίσκεται σε επαφές σχεδόν για όλες αυτές τις θέσεις με στόχους από την αγορά του εξωτερικού.

Από εκεί και πέρα…

Όποιες συμπληρωματικές κινήσεις γίνουν, θα εξαρτηθούν και από το πως θα κυλήσει η ευρωπαϊκή… περιπέτεια του ΑΡΗ. Εάν η ομάδα φτάσει μία ανάσα από τους ομίλους ή μπει σε αυτούς, τότε εννοείται ότι θα γίνουν κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Η επιθυμία υπάρχει και στο πλάνο βρίσκονται επίσης -υπό προϋποθέσεις πάντα- ένας ακόμη φορ και ένας στόπερ. Η λεπτομέρεια για την τελευταία θέση, αλλά και για κάποιες άλλες ενδεχομένως, είναι ότι θα επηρεαστεί και από τις αποφάσεις για το υπάρχον υλικό. Εάν δηλαδή θα αποχωρήσει κάποιος δηλαδή.

Το κάτι παραπάνω

Οι παραπάνω κινήσεις προορίζονται για την βασική ενδεκάδα. Άρα ο ΑΡΗΣ έχει μπει σε μία διαδικασία προσέγγισης παικτών που αποτελούν καλύτερες επιλογές από τις υπάρχουσες έστω για ένα κλικ, ώστε να ανέβει και το επίπεδο της ομάδας τη νέα σεζόν.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ πάει για το κάτι παραπάνω και θα δώσει κάτι παραπάνω, θέλει να αποφύγει τις λάθος επιλογές ή έστω να τις περιορίσει. Το… πάθημα με τον Μήτρογλου έγινε μάθημα και στον ΑΡΗ έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις κινήσεις. Να έρθουν παίκτες που θα έχουν ένα πακέτο με τα περισσότερα “θέλω” που υπάρχουν για κάθε θέση.

Προτεινόμενα Άρθρα