Μπορεί και πρέπει να ανοίξει την «πόρτα» του πρωταθλήματος

από Γιάννης Παντελίδης

Έχοντας πετύχει να αποκλείσει την ΑΕΚ από το Κύπελλο Ελλάδας, ο ΑΡΗΣ βλέπει μπροστά του ανοιχτό τον δρόμο για να φτάσει μέχρι το τέλος, δηλαδή τον τελικό. Προφανώς απομένουν ακόμη τέσσερα βήματα (δύο φάσεις αν προτιμάτε), ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι μπορούν να αισιοδοξούν. Άλλωστε οι αντίπαλοι μέχρι τον τελικό δίνουν αυτό το δικαίωμα.

Παρ’ όλ’ αυτά, ξεκάθαρα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα. Εκείνο που μέχρι πρότινος έδειχνε να είναι «χαμένη υπόθεση», αλλά ο Άκης Μάντζιος με τους παίκτες του, έφεραν πλέον την ομάδα σε σημείο που η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Ανεξάρτητα από την μεγάλη επιθυμία όλου του οργανισμού του ΑΡΗ για την κατάκτηση ενός τίτλου, στόχος θα πρέπει να είναι ΚΑΙ το ευρωπαϊκό εισιτήριο, για μία ακόμη χρόνια. Κάτι που φάνταζε δύσκολο, με την έννοια ότι το μέτριο ως κακό ξεκίνημα της ομάδας, δεν επέτρεπε για όνειρα… τετράδας. Τέσσερις είναι αυτοί που θα παίξουν του χρόνου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΡΗ να πλησιάσει ακόμη περισσότερο εκεί που πριν από μερικούς μήνες έμοιαζε αδύνατο. Δηλαδή στην τετράδα. Κερδίζει σήμερα τον αντίπαλό του και πάει στους δύο βαθμούς από αυτόν, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην τέταρτη θέση. Και γι’ αυτό το σημερινό ματς δεν είναι καθόλου… δεύτερης μοίρας κι ας ακολουθεί το Κύπελλο την Τετάρτη. Τον αντίθετο μάλιστα, είναι από τα παιχνίδια που θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο την πόρτα του πρωταθλήματος για έξοδο στην Ευρώπη. Και ο ΑΡΗΣ των τελευταίων ημερών έχει δώσει αυτό το δικαίωμα.

Το πώς θα το διαχειριστεί η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχει περάσει ήδη στο σύνολο ότι πλέον βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει όμως όλοι να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Κι όπως είπε ο Μάντζιος στους παίκτες του μετά την ΑΕΚ: «Μόλις τώρα αρχίσαμε…».

Προτεινόμενα Άρθρα