Οι διαφορετικοί… γρίφοι της ενδεκάδας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα του ΑΡΗ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν λίγο-πολύ δεδομένες όταν ακόμα η ομάδα βρισκόταν στον απόηχο της ήττας από τον Ιωνικό.

Ο Άκης Μάντζιος επεξεργάζεται εδώ και μέρες στο μυαλό του το σχήμα που θα «κατεβάσει» στο κρίσιμο παιχνίδι με τους «πράσινους». Και αυτό δημιουργεί διαφορετικούς γρίφους, με επίκεντρο τον άξονα και την επίθεση.

Η άμυνα είναι ίσως η γραμμή με τις πιο ξεκάθαρες επιλογές… Ντένις στο τέρμα, ΦαμπιάνοΜπράμπετς στα στόπερ, Σούντγκρεν στα δεξιά και ο Σάκιτς στα αριστερά εάν δεν γίνει η έκπληξη με τον Γκάνεα.

Στη μεσαία γραμμή είναι πολύ πιθανή -αν όχι δεδομένη- η επιστροφή του Τζέιμς Τζέγκο, λογικά αντί του Εντιαγέ. Υπάρχει όμως και ένα μικρό ενδεχόμενο να αγωνιστούν και οι τρεις, με τον Σενεγαλέζο πιο μπροστά και συγκεκριμένα στη θέση του Μπερτόγλιο. Αν όχι στην αρχή, ίσως κατά τη διάρκεια του ματς.

Στο πρώτο σενάριο, που είναι και το πιο πιθανό, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα παραμείνει πίσω από τον φορ. Στα «φτερά» θα επανέλθει ο Γκάμα, με τον Μαντσίνι πιθανότατα στα δεξιά. Θέση την οποία διεκδικεί και ο Γκαρσία, με λίγες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η έκπληξη με τον 25χρονο άσσο, αλλά εκτός απροόπτου θα έρθει από τον πάγκο.

Οσον αφορά την επίθεση, υπάρχει το ενδεχόμενο της παρουσίας του Αλί. Ισως το μοναδικό εμπόδιο σε αυτή τη φάση είναι ότι ο Ιρακινός υστερεί στο κομμάτι της προσαρμογής και έτσι φυσιολογικά το προβάδισμα δίνεται στον Καμαρά.

Προτεινόμενα Άρθρα