Ο Γκαρθία και τα μεγάλα παιχνίδια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μάνου Γκαρθία κλείνει σε λίγες μέρες τρεις μήνες από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ισπανός έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ξεκινώντας από χρήσιμος για να εξελιχθεί ακόμα και σε καθοριστικό παίκτη στα πλάνα του Άκη Μάντζιου. Μάλιστα κόντρα στη Λαμία πανηγύρισε και το πρώτο του γκολ μετά από 14 μήνες.

Υπάρχει όμως και κάτι που ακόμα ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει πετύχει… Να βάλει δηλαδή τη σφραγίδα του σε ένα μεγάλο παιχνίδι… Συγκεκριμένα έχει παίξει σε τρία ντέρμπι, δύο με τον Ολυμπιακό και ένα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ολα ως αλλαγή και όλα συνοδεύτηκαν με ήττα για τον ΑΡΗ.

Αυτά για τα οποία κρινόταν έτοιμος αλλά δεν αγωνίστηκε ήταν το 3-3 με την ΑΕΚ και η νίκη στην Τούμπα για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Ματς στα οποία ο Άκης Μάντζιος επέλεξε έναν διαφορετικό΄προσανατολισμό στο κέντρο και δεν φάνηκε ότι ο Γκαρθία ήταν απαραίτητος…

Γιατί όμως έχει ακόμα τόσο ενεργό ρόλο σε αυτά τα ματς;

Πέραν της ετοιμότητάς του, το αμυντικό σκέλος είναι ένας λόγος που ο Ισπανός δεν έχει ακόμα τον ρόλο που θα ήθελε και ο ίδιος σε αυτά τα ματς. Χρειάζονται τρεξίματα, άμυνες και εντάσεις που απαιτούνται από το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας σε τέτοιου είδους ματς, τα οποία για αυτόν έχουν ακόμα έναν αστερίσκο από δίπλα όσο ακόμα… επανέρχεται από τον δύσκολο χρόνο που πέρασε.

Το ευχάριστο στην περίπτωσή του είναι κόντρα στη Λαμία ανταποκρίθηκε στα αμυντικά καθήκοντα της θέσης του εξτρέμ. Είχε επιστροφές. τρεξίματα και βοηθούσε όσο μπορούσε τον Φράνκο Φεράρι. Πράγματα που φυσικά είδε και ο Μάντζιος.

Κάποια στιγμή εννοείται ότι θα έρθει η ώρα του Γκαρθία για να πάρει φανέλα βασικού σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αρχή αυτή να γίνει από το αυριανό (07/04) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εάν ο προπονητής δεν βάλει τον Τζούρασεκ μαζί με τους Ζουλ και Νταρίντα.

Σε κάθε περίπτωση ο Μάντζιος θα τεστάρει και ως βασικό τον Γκαρθία στα ντέρμπι των πλέι οφ, ώστε να έχει μίαν εικόνα εν όψει του τελικού και φυσικά για να τον προετοιμάσει.

Προτεινόμενα Άρθρα