Ο Θ. Καρυπίδης και ο «συμπαίκτης» του…

από Περικλής Τράιος

Τον τελευταίο καιρό ακούω και διαβάζω καθημερινά διάφορα σχόλια, για τον «άγνωστο Χ» υποψήφιο συμπαίκτη του Καρυπίδη…

Γράφτηκαν και γράφονται ονόματα.

Ακούστηκε και γράφτηκε το όνομα του κ Μυτιλιναίου, ότι ενδεχομένως να ασχοληθεί και να επενδύσει κεφάλαια στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ…

Ακούσαμε για δυναμικό μπάσιμο από Κίνα και τους επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζεται ο Θόδωρος Καρυπίδης…

Εδώ και λίγες μέρες, ακούγεται και για μεγάλη εταιρία από τις Η.Π.Α….

Ίσως να ακούσουμε και άλλες περιπτώσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Χαμός.

Γιατί όχι.

Δεν είναι κακό.

Μέχρι ενός σημείου βέβαια.

Δεν είναι κακό γιατί φανερώνει ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο, τέτοιο, που να προσελκύει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και εταιρειών.

Έτσι κι αλλιώς ο ΑΡΗΣ, εκ των πραγμάτων, ήταν και είναι διαχρονικά μια από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σπουδαία ιστορία και παράδοση, με πολύ μεγάλη λαϊκή δυναμική που φαίνεται από τις γεμάτες κερκίδες, τους μεγάλους μέσους όρους εισιτηρίων, τις υψηλές τηλεθεάσεις (κι όχι από στημένες έρευνες…) και βέβαια, με μια θαυμαστή πολυεπίπεδη κοινωνική διεισδυτικότητα, που τον κατατάσσουν απόλυτα δίκαια ως ένα από τα μεγάλα μεγέθη του ελληνικού αθλητισμού.

Το σημαντικότερο όμως από όλα, είναι ότι ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή, όχι απλά συνήλθε και έχει επανέλθει μετά την μεγάλη περιπέτεια που βίωσε από το 2012 έως το 2018, όχι μόνο έχει σταθεροποιηθεί μέσα στις φυσικές του θέσεις, αλλά βρίσκεται και σε μια συνεχή ανοδική πορεία.

Λογικό είναι λοιπόν, να προσελκύει το όποιο ενδιαφέρον, για επένδυση και ενασχόληση.

Πόσο περισσότερο όταν υπάρχουν δύο στοιχεία πολύ σημαντικά, τα οποία αποτελούν επιμέρους κίνητρα για να υπάρχουν επιχειρηματικά-επενδυτικά ενδιαφέροντα.

Πρώτα από όλα, έχει το δικό του ιδιόκτητο γήπεδο, το οποίο δίνει πολλά περιθώρια αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του, αλλά και με δυνατότητες ανταλλαγής της έκτασης για την κατασκευή καινούργιου, με ότι αυτό συνεπάγεται

Δεύτερος παράγοντας και κατά την άποψη μου εξίσου σημαντικός, είναι τα πολλά περιθώρια που δίνει ο ΑΡΗΣ, στο να αξιοποιηθεί το όνομα, η ιστορία και η δυναμική που πρεσβεύει και να μπορέσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να πάρει, όλα αυτά που του αρμόζουν σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ μεγάλος Σύλλογος, είναι ένα πολύ δυνατό μέγεθος, το οποίο ποτέ δεν το αξιοποίησαν όπως πρέπει οι παράγοντες που τον διοίκησαν.

Δυστυχώς.

Όλα αυτά λοιπόν, αναμφίβολα και αποτελούν δέλεαρ για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με μια ομάδα η οποία έχει τη δυναμική του ΑΡΗ, είναι νοικοκυρεμένη και επαναλαμβάνω, καταγράφει μια σταθερή ανοδική πορεία.

Μέχρι εκεί όμως…

Ακούγονται τέλεια όλα αυτά, αλλά είναι θεωρητικά.

Για αυτό ανέφερα και παραπάνω, μέχρι ενός σημείου είναι καλά, αρκεί να μην ξεφεύγουμε.

Γιατί δεν είναι δύσκολο να περάσει κάποιος την λεπτή γραμμή του παραλογισμού…

Αλίμονο να χτιστεί περιβάλλον και να δημιουργηθούν ελπίδες, που θα στηρίζονται σε ένα ανώνυμο δημοσίευμα, ή σε ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μια αόριστη αναφορά ενός ραδιοφωνικού παραγωγού ή σε κάτι που είπε ένας ακροατή.

Μην πέφτετε λοιπόν σε «παγίδες» και γενικά, καλό θα είναι να υπάρχει προσεκτική διαχείριση σε ένα τέτοιο ζήτημα, από όλους.

Ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή, έχει ιδιοκτήτη, έχει μεγαλομέτοχο, έχει χρηματοδότη.

Είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος που έχει υπάρξει στη ιστορία του ΑΡΕΩΣ!

Αυτό που σας γράφω, δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί ΠΟΤΕ και από κανέναν.

Από κανέναν.

Το ξαναλέω λοιπόν.

Δεν έχει υπάρξει άλλος παράγοντας στην ιστορία της ομάδας, ο οποίος για έξι συνεχόμενα χρόνια, (πλέον μπήκε στον έβδομο), να είναι στο προεδρικό θώκο και να αποτελεί τον ηγέτη στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.

ΚΑΝΕΙΣ.

Αποσπασματικά, θα βρείτε σίγουρα κάποιους παράγοντες, οι οποίοι συνολικά να έχουν διατελέσει περισσότερα χρόνια.

Έξι και πλέον, επτά συνεχόμενα χρόνια θητείας στην ηγεσία του ΑΡΗ, δεν έκανε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ

Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τι μας έχει δείξει αυτά τα 6 χρόνια;

Ότι είναι ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας οξυδερκής και πανέξυπνος επιχειρηματίας, ο οποίος ψάχνεται συνεχώς.

Θεωρώ λοιπόν δεδομένο, ότι όπως κάνει σε κάθε επιχείρηση που διοικεί, έτσι φυσικά και στον ΑΡΗ, πάντα ψάχνει και ψάχνεται για να κάνει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις, προκειμένου να έχει την ομάδα δυνατή, ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, ξέρει πολύ καλά το άθλημα (καλύτερα από όλους τους άλλους ανταγωνιστές), με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για την ομάδα.

Αποδεδειγμένα, όλα αυτά τα χρόνια, βάζει το χέρι στη τσέπη και καλύπτει τις ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν , μεταδίδοντας σε όλο το τμήμα, στην ομάδα, στα γραφεία, στο γήπεδο, στο προπονητήριο, μια ασφάλεια και μια βεβαιότητα.

Άλλωστε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπου βιώσαμε και βιώνουμε όλη αυτή τη συμφορά που λέγεται πανδημία, ο Θ. Καρυπίδης ήταν αυτός που κάλυψε οικονομικά, τις ανάγκες και τα προβλήματα.

Σε μια περίοδο όπου ο ΑΡΗΣ κατέγραψε μια χασούρα που μπορεί και να ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια ευρώ!

Θεωρώ λοιπόν ότι η παρουσία του, η διάθεση του και η θέληση του για επιτυχία, σε συνδυασμό με το βαθύ και πραγματικό συναίσθημα που νιώθει για τον ΑΡΗ, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για να πορευόμαστε, στο παρόν και στο μέλλον.

Χωρίς να ξεχνάμε ότι ο ίδιος και το περιβάλλον του, δέχεται έναν απίστευτο πόλεμο από όλο αυτό το επιχειρηματικό-μιντιακό σύστημα, στο οποίο χώθηκε, μπούκαρε νταηλίκι και τους είπε ξεκάθαρα:

«Αυτά που ξέρατε τέλος. Είμαι και εγώ εδώ. Είναι και ο ΑΡΗΣ εδώ. Δεν ξέρω πως τα φτιάχνατε και πως τα μοιράζετε μέχρι τώρα. Το έργο πλέον είναι αλλιώς»

Αυτό έκανε ο Καρυπίδης.

Σταμάτησε την «παρτίδα», μάζεψε τα χαρτιά, τα ανακάτεψε, έκοψε και τα ξαναμοίρασε…

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ο οποίος συνεχίζει για έβδομο χρόνο στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, έχει καταφέρει αρκετά σημαντικά επιτεύγματα.

Πάνω από όλα όμως, αυτό που έκανε, είναι ότι έδωσε ξανά όραμα στον κόσμο.

Αυτό που κατάφερε και πέτυχε, είναι να ξυπνήσει την προσδοκία των απανταχού Αρειανών και να δυναμώσει ξανά την ελπίδα τους και το όνειρο τους, ότι ο ΑΡΗΣ χτίζεται βήμα-βήμα και βαδίζοντας σταθερά και προσεκτικά, ανεβαίνει συνεχώς, με στόχο τη κορυφή.

Για αυτό λοιπόν σας λέω, ότι αν υφίσταται το θέμα και όντως υπάρχουν συζητήσεις και επαφές, ας του έχουμε εμπιστοσύνη.

Ακόμη κι αν έχει προχωρήσει το θέμα και δεν είναι απλά και μόνο φήμες.

Θεωρώ δεδομένο πως ότι κάνει, έχει σαν γνώμονα το καλό και συμφέρον του ΑΡΗ.

Ακριβώς για αυτό λοιπόν, θα απευθυνθώ σε αυτόν και θα του μιλήσω σε πρώτο ενικό, σαν να τον βλέπω μπροστά μου και τον κοιτάζω μέσα στα μάτια:

Θόδωρε Καρυπίδη, ο λαός του ΑΡΗ σε εμπιστεύεται.

Έχεις κερδίσει, δίκαια, την εμπιστοσύνη του.

ΜΗΝ ΤΗ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΘΟΔΩΡΕ ΚΑΡΥΠΙΔΗ.

Μπορεί να είσαι στο ξεκίνημα, αλλά ήδη γράφεις ιστορία.

Συνέχισε να γράφεις ιστορία.

Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμη δεν έχουν έρθει.

Γιατί όπως έχει γράψει και ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Θεσσαλονικιός ποιητής:

«Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει…

Τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη…»

Προτεινόμενα Άρθρα