Ο Λάζαρος… καθάρισε στο “ξεμούδιασμα” της Ναζαρέτ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με νίκη και χαμόγελα ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά φιλικά του ΑΡΗ, έστω και αν αυτό με τη Μακάμπι Χάιφα ήταν περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα.

Το εύστοχο πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο “80” -το κέρδισε ο Εμπακατά- διαμόρφωσε το τελικό 1-0 σε ένα ματς… ξεμούδιασμα για τους “κιτρινόμαυρους” από τις έντονες προπονήσεις των πρώτων ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Το τέρμα του έμπειρου άσσου ήταν και αυτό που έκρινε το φιλικό διάρκειας 90 λεπτών, το οποίο χωρίστηκε σε τρία μισάωρα και με πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές.

Το πρώτο μισάωρο ανήκε στη Μακάμπι από πλευράς φάσεων, με τον Κουέστα να κρατάει το μηδέν σε 203 πολύ καλές στιγμές των Ισραηλινών, τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ είχε ως κύριο επιθετικό εκφραστή τον Πάλμα αλλά όχι φάση στην αντίπαλη εστία.

Το σκηνικό άρχισε να αλλάζει στο δεύτερο μισάωρο, με τους “κιτρινόμαυρους” να πατούν καλύτερα και στα δύο μισά του γηπέδου. Από τη μία περιόρισαν τα περάσματα της μπάλας στην περιοχή του Κουέστα, έχοντας από την άλλη δύο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα με τον Γκρέι και λίγα λεπτά με τον Νταμπό, αμφότερες όμως δεν βρήκαν δίχτυα.

Στο τρίτο και τελευταίο μισάωρο του φιλικού ο Τερζής χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους “μικρούς” που είναι στην αποστολή, με τον… παλιό Χριστοδουλόπουλο όμως να “καθαρίζει” στο 80″ από την άσπρη βούλα.

Το “βάπτισμα του πυρός” πήραν οι Ματαρίτα και Πάβιτσιτς που πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο μισάωρο.

Η αρχική ενδεκάδα του ΑΡΗ: Κουέστα Εμπακατά – Φαμπιάνο, Πίρσμαν – Οντουμπάτζο – Ντουκουρέ, Νταμπό, Νταρίντα – Πάλμα, Χριστοδουλόπουλος – Γκρέι

Επίσης αγωνίστηκαν οι: Ρ. Σγούρος, Παναγίδης, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Τσέρα, Τανούλης, Η. Σγούρος, Καραμανλής, Μπεκιαρίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα