Πρεμιέρα με πεντάρα η Ελβετία, νίκη με ανατροπή για την Τουρκία

από AllAboutARIS

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελβετία στα προκριματικά του Euro 2024, καθώς με τον Στέφεν να οδηγεί το άρμα (χατ τρικ) διέλυσε με 5-0 τη Λευκορωσία. Απόδραση με ανατροπή για την Τουρκία, μοιρασιά για Ισραήλ και Κόσοβο.

4ος όμιλος
«Διπλό» με ανατροπή για την Τουρκία
Θετικό μπάσιμο στα προκριματικά του Euro 2024 μπόρεσε να κάνει η Τουρκία, παίρνοντας σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στην Αρμενία, έχοντας μάλιστα βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι Αρμένιοι με την ορμή του κόσμου τους κατάφεραν να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, όταν στο 10′ ο Χοφχανισγιάν γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Καμπάκ άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Βέβαια, η ομάδα του Κουντζ έφερε το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα, στο 35′ με το ωραίο μακρινό σουτ του Κοκτσού. Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 64ο λεπτό ο Ακτούρκογλου πλασάροντας άψογα τον Μπεγκλαριάν. Υπενθυμίζουμε πως Τουρκία και Αρμενία βρίσκονται στον 4ο όμιλο μαζί με τις Κροατία, Ουαλία και Λετονία.

9ος όμιλος
Πεντάρα η Ελβετία με χατ τρικ του Στέφεν
Πιο βροντερό ξεκίνημα δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Με τον Στέφεν σε μεγάλα κέφια (χατ τρικ), η Ελβετία διέλυσε εκτός έδρας με 5-0 τη Λευκορώσία και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Euro. Ο επιθετικός της Λουγκάνο φρόντισε να απλοποιήσει μέσα στο πρώτο ημίωρο το έργο των φιλοξενούμενων πετυχαίνοντας χατ τρικ (4΄, 17΄, 29΄) για το 3-0 του ημιχρόνου. Δυο ακόμα γκολ από τους Τσάκα (62΄) και Αμντουνί (65΄) μέσα σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 για τους Ελβετούς που φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τα δόντια τους στα προκριματικά.

Βαθμός για το Ισραήλ στο «αντίο» του Νάτχο
Στην ισοπαλία περιορίστηκαν Ισραήλ και Κόσοβο, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο 36΄με αυτογκόλ του Ντασά, το Ισραήλ κατάφερε να πάρει τον βαθμό με «δράστη» τον Πέρετς (56΄) στην τελευταία εμφάνιση του αρχηγού και άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Μπίμπρας Νάτχο, με το εθνόσημο στο στήθος.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα