Το… ποδόσφαιρο γιορτάζει τα γενέθλια που θα είχε ο Μαραντόνα (pics)

από AllAboutARIS

Κάθε 30 Οκτωβρίου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία από το 1960. Τότε που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στην πόλη Λανούς, ο πρώτος γιος μετά από τρεις κόρες, αλλά όχι ο τελευταίος, αφού ακολούθησαν ο Ούγκο και ο Ραούλ.

Σήμερα, αυτή η Δευτέρα 30 Οκτωβρίου του 2023 είναι παράξενη, γιατί είναι η τρίτη χρονιά από την 25η Νοεμβρίου του 2020, τότε που ο Μαραντόνα πέθανε, λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) σε ηλικία 60 ετών, ενώ κοιμόταν, από ανακοπή καρδιάς, στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αϊρες και δεν θα γιορτάσει τα γενέθλιά του. Σήμερα θα γινόταν 63 ετών.

Τα μηνύματα σήμερα από FIFA, AFA συλλόγους, παίκτες

Και δεν τον ξέχασαν. Μηνύματα από συλλόγους, ανάμεσά τους Μπόκα Τζούνιορς, Νιούελς Ολντ Μπόις, Λανούς αλλά και η Νάπολι, ποδοσφαιριστές όπως ο Νικόλας Ταλιαφίκο, η AFA (ομοσπονδια της Αργεντινής) και η FIFA, αποφάσισαν να του αποτίσουν φόρο τιμής και να τον θυμηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από τότε που έφυγε.

«Ευτυχισμένα γενέθλια Ντιέγκο», έγραψε στο twitter η Μπόκα Τζούνιορς, «Γεννήθηκες στο Λανούς. Λάμπεις στην αιωνιότητα. Σε αγαπάμε για πάντα», ανέφερε η Λανούς, «Χρόνια πολλά, D10S. Μας λείπεις κάθε μέρα!», ανέφερε η Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ η Ναπόλι έγραψε: «Χρόνια πολλά στον ΑΙΩΝΙΟ Ντιέγκο Μαραντόνα!».

H FIFA ανέφερε «Αιώνιος Ντιέγκο», η ομοσπονδία ποδοσφαίτου της Αργεντινής (AFA) σημείωσε: «63 χρόνια μετά τη γέννησή σου, είσαι πιο παρών από ποτέ Ντιέγκο. Μας λείπεις κάθε μέρα». Ο Νικόλας Ταλιαφίκο έγραψε: «Είθε η αγάπη που έχεις για μένα να μην τελειώσει ποτέ, Αιώνιος Ντιέγκο».

Προτεινόμενα Άρθρα