Φεύγουν και λένε κι ένα ευχαριστώ!

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ έχει πετύχει πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη ολοφάνερη. Και δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά επιτεύγματα, με τις δύο σερί… τρίτες θέσεις και την τετραετή συνεχή παρουσία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει να δημιουργήσουν κι ένα ωραίο ποδοσφαιρικό περιβάλλον θελκτικό για παίκτες. Συν το ότι οι συνθήκες και οι καταστάσεις, εκτός από τεράστια βελτίωση, αποτελούν πλέον και δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω, όλα όσα έγραψε στον αποχαιρετισμό του ο Κρίστιαν Γκάνεα, που θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. «ΑΡΗ σε ευχαριστώ» ήταν η τελευταία φράση του Ρουμάνου κι αυτό λέει πολλά για όλα όσα έχουν αλλάξει στον Κιτρινόμαυρο σύλλογο. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών που έσερναν τα… μύρια όσα στον σύλλογο. Έφευγαν με τις χειρότερες δυνατές εντυπώσεις κι αυτό είχε αντίκτυπο στην ομάδα. Να ξέρατε μόνο πόσο μεταγραφές «χάλασαν» επειδή κάποιος είπε έναν… κακό λόγο για τον ΑΡΗ.

Βλέπετε όμως ότι αυτό έχει διαφοροποιηθεί. Δεν είναι μόνο ο Γκάνεα, είναι πρόσφατος και ο Λόπεθ και πόσοι ακόμη που έφυγαν από την ομάδα, αλλά δεν παρέλειψαν να μιλήσουν με καλά λόγια για την ομάδα. Και πιστέψτε με αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος, που ήρθε με πολύ και κόπο και δουλειά. Και να ξέρετε ότι χρίζει και βελτίωσης. Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί με αργά βήματα να αρχίσει να λειτουργεί ως μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι οι εγκαταστάσεις. Φέρτε το μυαλό σας το παλιό «Δασυγένειο» και μετά το καινούριο. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν και το «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά. Και κάντε τις συγκρίσεις.

Παίκτες θα έρθουν και θα φύγουν. Η ουσία είναι πώς πάντα, πάνω απ’ όλους και όλα είναι ο σύλλογος. Και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, για όσους το καταλαβαίνουν, όταν οι ποδοσφαιριστές φεύγουν, να λένε κι ένα ευχαριστώ.

Προτεινόμενα Άρθρα