Χαμόγελα… μόνο για τον Γκαρθία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και το τελικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπουν στον ΑΡΗ να κρατήσει πολλά από τη χθεσινή αναμέτρηση στους “Ζωσιμάδες” Υπάρχει όμως μία εξαίρεση και αυτή ακούει στο όνομα του Μάνου Γκαρθία.

Ο Ισπανός μέσος δεν ξεκίνησε τελικά και ο Άκης Μάντζιος τον κράτησε για το δεύτερο ημίχρονο, όντας ίσως ο πρώτος από τις αλλαγές που έφερε και μία μικρή βελτίωση στην εικόνα της ομάδας.

Για περίπου 35 λεπτά ο 25χρονος άσσος ήταν ενδεχομένως ο κορυφαίος του ΑΡΗ, με αρκετή δουλειά στον άξονα και καλές ενέργειες στις περιπτώσεις που πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έχοντας φυσικά τη μεγάλη ευκαιρία του 85ου λεπτού.

Πέραν αυτής της φάσης, ο Γκαρθία δημιούργησε την ευκαιρία του Σαμόρα στο 61′. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι οι επτά πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου… Οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη και μάλιστα μέσα σε μόλις 35 λεπτά περίπου, όντας ο μοναδικός που προσπαθούσε να περάσει κάθετες μπάλες προς την περιοχή του Νάγκι.

Η εμφάνιση του Ισπανού ήταν αρκετά ενθαρρυντική και δείχνει ότι δεν απέχει πολύ από τη στιγμή που θα σταθεροποιηθεί στα βασικά πλάνα του Μάντζιου και στη θέση πίσω από τον επιθετικό.

Ειδικά σε μία περίοδο που ο ΑΡΗΣ φαίνεται να δυσκολεύεται πάλι στο γκολ, ο Γκαρθία μπορεί να αποτελέσει κομβικό παίκτη στο κομμάτι της δημιουργίας και να δώσει πράγματα από τον άξονα όπου η ομάδα χωλαίνει όταν δεν υπάρχει ο Νταρίντα.

Προτεινόμενα Άρθρα