"Ο ΑΡΗΣ επανήλθε και μπορεί να πρωταγωνιστήσει"

από AllAboutARIS

Ο πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ, Τάσος Θέος, μίλησε στο AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4Fm, για το χθεσινό ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ατμόσφαιρα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”: Σίγουρα, μετά από πέντε χρόνια, έζησα ξανά τις παλιές καλές στιγμές του ΑΡΗ. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο. Ήταν μια ευρωπαϊκή παράσταση, απ’ όλες τις απόψεις, με το θέαμα σε ικανοποιητικό βαθμό. Ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο ΑΡΗΣ έδωσε το παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνονται τα μεγάλα παιχνίδια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται τέτοια ατμόσφαιρα, σαν την χθεσινή.

Για το χειροκρότημα του κόσμου, μετά την ήττα: Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής. Αυτός είναι που έχει το αλάνθαστο κριτήριο. Η ομάδα πάλεψε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς, ο Π.Α.Ο.Κ. είναι πιο δεμένη ομάδα, παίζει πιο πολλά χρόνια μαζί. Έπαιξε τον ρόλο της και η τύχη και ο κόσμος αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια και χειροκρότησε τους παίκτες.   

Παρά το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει το μπάτζετ του Π.Α.Ο.Κ., έδειξε ότι μπορεί να τον κερδίσει: Όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα, ξέρουμε ότι δεν παίζουν τα μπάτζετ ποδόσφαιρο. Σίγουρα διαδραματίζουν ρόλο, αλλά όταν είσαι δομημένη ομάδα, μπορείς να “χτυπήσεις” αυτά τα παιχνίδια. Μέσα στο γήπεδο είδαμε ότι ο ΑΡΗΣ μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Νιώθει αδικημένος από το αποτέλεσμα, ίσως η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κάθε στιγμή του ματς ήταν ενδιαφέρουσα, είχαμε εναλλαγές στο σκορ, το χαμένο πέναλτι ήταν πολύ κρίσιμο, γιατί έτσι όπως βλέπαμε το ματς, ήταν υπέρ του ΑΡΗ το μομέντουμ. Με υποθέσεις όμως δεν μπορούμε να πορευτούμε.

Εμείς οι προπονητές πρέπει να μιλούμε γι’ αυτά που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Να σταθούμε στο γεγονός ότι η ομάδα προσπάθησε, ο προπονητής είχε να διαχειριστεί ένα πρόβλημα τραυματισμού και μία γρήγορη αλλαγή, δέχθηκε την ισοφάριση. Ο ΑΡΗΣ είναι καινούργια ομάδα, ο Π.Α.Ο.Κ. είναι δομημένος, έχει παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Αυτά τα ματς, κρίνονται στις λεπτομέρειες και το πώς θα διαχειριστούν τις καταστάσεις οι παίκτες. Ο Πρίγιοβιτς δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, αλλά ήταν στο σημείο που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, έδειξε την κλάση του.

Αν ο ΑΡΗΣ, μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα το υπέρ του προβάδισμα: Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, την ατμόσφαιρα του γηπέδου του εν΄ψ ο Π.Α.Ο.Κ., έπρεπε να το διαχειριστεί αυτό. Δεν είναι εύκολη η φάση με τον Ντιγκινί, γιατί όταν είσαι μέσα στην περιοχή, έχεις πλεονέκτημα. Εμείς μένουμε στο γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ επανήλθε, βλέπει στα μάτια αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά από τέτοια ματς και οι νίκες που μπορούν να την ανεβάσουν: Όπως είχα τονίσει, ο ΑΡΗΣ είναι καινούργια ομάδα και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή που έστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα, μία πολύ καλή ομάδα. Άλλη έδρα είναι η Ν. Σμύρνη, άλλη η Ξάνθη, άλλος ο Π.Α.Ο.Κ. Πρέπει η ομάδα να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος.   

Για τα ματς που ακολουθούν: Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολη. Το ντέρμπι πέρασε και ο προπονητής πρέπει να διαχειριστεί τα επόμενα ματς, για να πάρει η ομάδα τις νίκες και να επιστρέψει η καλή ψυχολογία. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δυναμώσει, υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις ομάδες.

Τι έχει στα προσωπικά του πλάνα ο ίδιος, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: Θέλω να ξεκουραστώ μετά από ένα μεγάλο διάστημα, να επιμορφωθώ. Γι’ αυτό πήγα και στην Γερμανία και παρακολούθησα προπονήσεις της Λεβερκούζεν και των ακαδημιών της Χέρτα και της Στουτγκάρδης. Εμείς σαν χώρα δεν υστερούμε σε ταλέντο, ούτε και στο κομμάτι της λειτουργίας, απλά χρειαζόμαστε καλύτερες υποδομές. Δεν πρέπει ν’ απαξιώσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα

Προτεινόμενα Άρθρα