Κόρχουτ: "Πολύ θετικό το ότι έμεινε ο βασικός κορμός" (pics-vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Μιχάι Κόρχουτ είναι ανυπόμονος για τη νέα σεζόν και οριοθέτησε τους στόχους του ΑΡΗ, ενώ μίλησε για τον εαυτό του, την παραμονή του βασικού "κορμού" της ομάδας και τους αγώνες με την ΑΕ Λεμεσού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Αναλυτικά ο αριστερός μπακ του ΑΡΗ είπε στις δηλώσεις του στο Άρνεμ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: “Ξεκινήσαμε πριν 2 εβδομάδες. Δουλεύουμε σκληρά, είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά είναι φυσιολογικό και δεν παραπονιόμαστε. Αν κάνουμε μία καλή προετοιμασία, με σκληρή δουλειά, θα έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν”.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΝΙΩΘΕΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ: “Θα είμαι έτοιμος γιατί είμαι επαγγελματίας και είναι η δουλειά μου. Είμαι κουρασμένος, μετά τη λήξη της σεζόν έπαιξα με την Εθνική της χώρας μου και ακολούθως είχα δύο εβδομάδες ξεκούρασης. Είμαι ενθουσιασμένος και θα είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν”.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ: “Πέρυσι τελειώσαμε στην 5η θέση και αυτό ήταν καλό για την ομάδα, αφού προερχόμασταν από τη δεύτερη κατηγορία και πήραμε την πρόκριση για την Ευρώπη. Είναι καλό για την ομάδα που έμεινε ένας βασικός κορμός και θα είμαστε πιο δεμένοι. Φέραμε δύο νέους παίκτες, τον Ντουάρτε και τον Ιντέγε είμαστε πιο κοντά αυτήν τη χρονιά σαν παίκτες και ομάδα. Δε θα ήθελα να υποσχεθώ κάτι αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν και επιτυχημένη. Θέλουμε να τερματίσουμε στη 2η θέση και να βγούμε στο Champions League και παράλληλα να περάσουμε στους ομίλους του Europa League”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ “ΚΟΡΜΟΥ” ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ: “Είναι καλό που η αμυντική γραμμή της ομάδας έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι. Η καλή άμυνα ήταν ένας από τους λόγους της επιτυχίας μας πέρυσι. Για παράδειγμα, εγώ παίζω στην ίδια γραμμή με τον Ρόουζ και είναι καλό είναι να μην αλλάζουν συνέχεια οι παίκτες σε μια ομάδα. Όταν παίζεις όλο και περισσότερο μαζί με το συμπαίκτη σου, ξέρεις και πώς σκέφτεται και λειτουργεί”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ: “Δεν ξέρω πολλά για την ΑΕΛ Λεμεσού. Γνωρίζω ότι τερμάτισαν στην 4η θέση στην Κύπρο. Έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε τον αντίπαλό μας, είμαστε ακόμα στην 3η εβδομάδα. Στα χαρτιά είμαστε καλύτεροι αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. Πιστεύω να προκριθούμε”.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: “Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες. Δεν έχει τόση σημασία για μένα η σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους. Μπορεί να έρθει ο Ολυμπιακός στην αρχή της χρονιάς και να μην είναι σε καλή μέρα, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μας.  Δεν έχει σημασία πότε θα παίξουμε τα ντέρμπι, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να νικήσουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα