Ξύλινο στάδιο από τον πρώτο vegan σύλλογο της ιστορίας

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το σχέδιο του σταδίου ενσωματώνει τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου.

Υπέρμαχος της οικολογικής συνείδησης, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της προαστασίας των ζώων και του vegan lifestyle, η Φόρεστ Γκριν πήρε μια μοναδική στα χρονικά του αθλήματος απόφαση, την οποία είδε να εγκρίνουν τα τοπικά όργανα.

Η ομάδα της League Two (τέταρτη κατηγορία) – που πέρυσι έχασε στα play-off την άνοδο – πήρε από τις αρμόδιες αρχές της πόλης του Στράουντ την άδεια να υλοποιήσει τα σχέδια κατασκευής ενός ξύλινου σταδίου, του «Eco Park». Σχεδιασμένο από την Zaha Hadid Architecs, με χωρητικότητα 5,000 θεατών, θα είναι το «πιο πράσινο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο».

«Εφαρμόζοντας κατασκευαστικές μεθόδους και διαδικασίας ελάχιστων εκπομπών άνθρακα, το Ecopark Stadium θα είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό στάδιο κατασκευασμένο όλο από ξύλο – με σχεδόν κάθε στοιχείο κατασκευασμένο από βιώσιμη ξυλεία. Ως υλικό, η πλαστικοποιημένη ξυλεία είναι ικανοποιητικά ανθεκτικό, ασφαλές, ανακυκλώσιμο και όμορφο.

Με την κοινότητα και τους φιλάθλους της ομάδας στον πυρήνα της κατασκευής του, οι φίλαθλοι θα βρίσκονται έως και πέντε μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ η συνεχής εξέδρα (σ.σ. χωρίς γωνίες και κενά) θα οδηγεί στο μάξιμουμ την ατμόσφαιρα στις ημέρες των αγώνων.

Το σχέδιο του σταδίου ενσωματώνει τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου.

Το Ecopark Stadium των Φόρεστ Γκριν Ρόβερς σκοπεύει να είναι ουδέτερο σε εκπομπές άνθρακα (ή ακόμα και αρνητικό σε εκπομπές άνθρακα, με τη σκέψη για παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας σε αυτό) – υποδεικνύοντας πως η βιώσιμη αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μπορεί να είναι και δυναμική και όμορφη».

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε μια τριετία από την έναρξη των εργασιών, με την τελευαία να αναμένεται σύντομα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X