Αφεντικό στα ημιτελικά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λάρσον το γκολ της νίκης – Λάθη του Βρέσκα στον πειθαρχικό έλεγχο

Στόχος επετεύχθη! Μέχρι τον επόμενο φυσικά! Ο ΑΡΗΣ πήρε αυτό που ήθελε στο Περιστέρι, δηλαδή την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 0-1 επί του Ατρομήτου.

Το γρήγορο γκολ του Ντάνιελ Λάρσον (16′) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους “κιτρινόμαυρους” και απλοποίησε αρκετά τα πράγματα στην συνέχεια του αγώνα. Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν ακίνδυνος και σε συνδυασμό με την καλή διαχείριση του ΑΡΗ το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ενα φινάλε το οποίο βρήκε ομάδα και κόσμο, ο οποίος βρέθηκε κανονικά στο Περιστέρι, να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου. 

ΑΡΗΣ: Τελικά.. Ιντέγε!

Ο Νιγηριανός ταξίδεψε εν τέλει στην Αθήνα. Όχι απλά για να είναι στην αποστολή αφού ο Μίχαελ Ένινγκ αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού δίπλα στον Λάρσον. 

Κουέστα στο τέρμα. Ρόουζ και Κόρχουτ ήταν τα πλάγια μπακ. Βέλεθ-Δεληζήσης οι στόπερ και ο Σάσα με τον Ματίγια στα χαφ. Γκάμα και Φετφταζίδης ξεκίνησαν στα επιθετικά άκρα. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Με επσιτροφές αλλά στον πάγκο οι Μανούσος και Ρισβάνης

Μετά το ροτέισον κόντρα στον Ολυμπιακός, η ενδεκάδα των γηπεδούχων επέστρεψε στην… κανονικότητα ελέω Κυπέλλου. Στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Μέγιερι στο τέρμα και τους Κιβρακίδη, Γούτα, Στρούγγη και Κατράνη τετράδα στην άμυνα. 

Ο Χαρίσης ήταν μαζί με τον Μπουσούλατζιτς στα χαφ. Ενσικουλού και Νταβιώτης στα εξτρέμ και ο Ανδρούτσος πίσω από τον προωθημένο Βέλλιο.

Προβάδισμα από νωρίς

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο ματς γνωρίζοντας ότι πρέπει να σκοράρει πρώτος, ώστε να μεταφέρει στον Ατρόμητο την πίεση των δύο γκολ. Και στην δεύτερη καλή του στιγμή, φρόντισε να το κάνει πράξη!

Έξι λεπτά μετά την καλή γυριστή κεφαλιά του Ιντέγε, ο Μπρούνο Γκάμα δημιούργησε εξαιρετικά για τον Ντάνιελ Λάρσον και αυτός δεν πέταξε την ευκαιρία. Ο Σουηδός βγήκε απέναντι από τον Μέγιερι και “τσίμπησε” με το δεξί για να σκοράρει εύκολα το 0-1 των “κιτρινόμαυρων”. 

Η καλή στιγμή του Ατρομήτου και η διαχείριση του ΑΡΗ

Πριν το γκολ βέβαια ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Στο 7′ ο Μπουσούλατζιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βέλεθ και στρώθηκε στον Βέλλιο σε θέση τετ α τετ. Ευτυχώς όμως η προσπάθειά του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. 

Εκείνη η φάση ήταν και η μοναδική καλή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, με τον ΑΡΗ να έχει ακόμη μία στο 35′. Ο Ιντέγε πήρε την μπάλα από τον Φετφατζίδη και πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν υπό πίεση και πλάγια θέση. 

Ανούσια πίεση ο Ατρόμητος, διαχείριση ο ΑΡΗΣ

Οπως ήταν φυσιολογικό ο Ατρόμητος έψαξε πιο επίμονα στο δεύτερο μέρος ένα γκολ για να μπει ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Δεν κατάφερε όμως να φτάσει σε ούτε μία αξιόλογη κλασσική φάση, σε αντίθεση με έναν ΑΡΗ ο οποίος συνέχισε να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα και παράλληλα κυνηγούσε ένα δεύτερο γκολ στο ανοικτό γήπεδο. 

Οι δύο καλές στιγμές της επανάληψης ανήκαν αμφότερες στους Θεσσαλονικείς. Η μεγαλύτερη ήταν το τρομερό τετ α τετ που έχασε ο Ιντέγε στο 82′, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι. Στις καθυστερήσεις ο Ούγγρος απέκρουσε εντυπωσιακά το ευθύβολο σουτ του Σόουζα, με τον Βρέσκα να σφυρίζει στην συνέχεια την λήξη του αγώνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Ανδρούτσος, 52′ Νταβιώτης, 57′ Γούτας, 78′ Μανούσος/31′ Ματίγια, 42′ Ιντέγε, 90’+3΄Σούντγκρεν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/16′ Λάρσον

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης (68′ Ραμπέγιο), Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης (84′ Νάτσος), Μπουζούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61′ Μανούσος), Βέλλιος

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (90’+1′ Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (89′ Σόουζα), Γκάμα, Λάρσον (79′ Ντουρμισάι), Ιντέγε

Προτεινόμενα Άρθρα