Ολα στραβά απ’ την αρχή…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρέθηκε πίσω με 2-0 από το 14′ και δεν μπόρεσε να αντιδράσει γνωρίζοντας την ήττα από την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.

Η κάκιστη εκκίνηση στο ματς φόρτωσε τους Θεσσαλονικείς με μία πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν. Σε συνδυασμό με την κακή τους εικόνα επιθετικά ήρθε μοιραία η τρίτη σερί ήττα τους στα πλέι οφ, τη στιγμή που η Ένωση βρήκε αντίδραση και πέρασε ξανά στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Τα δύο γκολ του Πόνσε, στο 9′ και στο 14′, ήταν αυτά που έκριναν την αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται ξανά την επόμενη εβδομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Προβλήματα και ανάσες έφεραν έξι αλλαγές και… συνταγή 3-3!

Ο Μάντζιος έκανε αρκετές παρεμβάσεις στην ενδεκάδα, κυρίως αναγκαστικές λόγω τραυματιών (Φαμπιάνο, Φεράρι) και προβλημάτων της τελευταίας στιγμής (Σουλεϊμάνοφ).

Ο Κουέστα στο τέρμα. Ρόουζ-Μπράμπετς ήταν οι στόπερ και οι Οντουμπάζιο-Μοντόγια στα άκρα της άμυνας. Στα χαφ ο Βερστράτε πήρε τη θέση του Νταρίντα δίπλα στον Ζουλ και ο Φετφατζίδης εκείνη του Γκαρθία. Ο Παναγίδης ήταν στα δεξιά, ο Σαβέριο στα αριστερά της επίθεσης και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή αντί του Μορόν.

Να σημειωθεί ότι πλην των Ρόουζ και Οντουμπάζιο, η ενδεκάδα ήταν ίδια με το 3-3 της κανονικής διάρκειας.

ΑΕΚ: Τέσσερις αλλαγές και με Πόνσε φουνταριστό 

Καρέ αλλαγών από τον Αλμέιδα και με επίκεντρο τον άξονα, ξεκινώντας από τα στόπερ και την παρουσία του Κάλενς δίπλα στον Βίντα. Ρότα-Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα. Ο Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον και ο Τσούπερ λίγο πιο μπροστά. Ελίανσον-Γκατσίνοβιτς στα εξτρέμ και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Γρήγορη ψυχρολουσία

Δεν υπάρχουν πολλά για να πει κάποιος σχετικά με την εικόνα του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος και ειδικάσ το πρώτο 15λεπτο, χάνοντας με 2-0 ως το 14′.

Στο 9′ ο Χατζισαφί γέμισε στην περιοχή και ο Πόνσε πετάχτηκε ανάμεσα σε Μπράμπετς και Ρόουζ για το 1-0, χτυπώντας πέντε λεπτά αργότερα από το φάουλ του Ελίανσον με κοντινή προβολή.

Το 2-0 έριξε βάρος από νωρίς στις πλάτες του ΑΡΗ που τα βρήκε σκούρα στο διαρκές πρέσινγκ της Ένωσης ψηλά και αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα για να βγει μπροστά.

Η μοναδική στιγμή που φάνηκε επιθετικά στο πρώτο μέρος ήταν με τον Σαβέριο στο 16′ και την δύσκολη επέμβαση του Αθανασιάδη χαμηλά.

Από εκεί και μετά το ματς… έριξε ταχύτητες και ως την ανάπαυλα υπήρχε μόνο μία καλή στιγμή της ΑΕΚ με τον Χατζισαφί να αστοχεί εξ επαφής. Ένα πρώτο μέρος για το οποίο οι μόλις δύο επαφές του ΑΡΗ με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή τα λέει όλα…

Μπήκε για το τρίτο η ΑΕΚ, έψαχνε τελική ο ΑΡΗΣ.

Από το 50′ έως το 59΄η Ένωση είχε τρεις καλές στιγμές με Πόνσε, Τσούμπερ και Ελίανσον, δείχνοντας διάθεση να βρει και ένα τρίτο τέρμα, πριν… σβήσει μετά το 60′.

Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ έψαχνε μία τελική στο δεύτερο μέρος και γενικά να δείξει πράγματα επιθετικά. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν οι αλλαγές με Νταρίντα, Μορόν και Γκαρθία μεταξύ άλλων αλλά δεν… έφεραν και ένα γκολ από τον πάγκο. Μοναδική τελική του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος ένα κακό του Μορόν στο 85′ και τίποτε παραπάνω ως το τέλος.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Εργουιν Μπλανκ (Ολλανδία)

Βοηθός VAR: Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Κάλενς, 60′ Γκατσίνοβιτς/7′ Βερστράτε, 20′ Σαβέριο, 49′ Μπράμπετς, 73′ Φατόρε, 86′ Οντουμπάζιο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 9′, 14′ Πόνσε/-

 

Οι συνθέσεις: 

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, – Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, –  Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος) , – Γκατσίνοβιτς (69′ Λιούμπισιτς), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (69′ Αραούχο),-  Πόνσε (84′ Φερνάντες)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (46′ Φατόρε), – Ζουλ (46′ Nταρίντα), Βερστράτε, -Παναγίδης, Φετφατζίδης (64′ Γκαρθία), Σαβέριο (64′ Μορόν), – Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ)

Προτεινόμενα Άρθρα