Είχε την ουσία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Σέρβος έδωσε και πάλι τη λύση στον ΑΡΗ

Μία σημαντική αλλά και αγχωτική νίκη πήρε ο ΑΡΗΣ απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ με 1-0, για την 13η αγωνιστική της Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύσκολο έργο απεναντι στους Κρητικούς σε ένα μέτριο απόγευμα. Είχαν όμως την ουσία και το γκολ του Μιλούνοβιτς στο 11′, παραμένοντας έτσι σε απόσταση ανάσας από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ετσι ξεκίνησε

Ενδεκάδα… πρωταθλήματος κατέβασε ο Νίκος Αναστόπουλος απέναντι στον ΟΦΗ, με όσους έμειναν εκτός του αγώνα με τον Ολυμπιακό να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Ο Διούδης ξεκίνησε στο τέρμα, Μπούρμπος-Καράμπελας ήταν τα δύο μπακ και ο Ιντζίδης με τον Ραούλ Μπράβο στα στόπερ. Παυλίδης, Ανάκογλου και Τάτος ήταν η τριάδα στα χαφ. Ο Μπαργκάν με Μιλούνοβιτς ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

20λεπτο πρωτοβουλίας και πίεσης

Ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα. Με τον άξονα σε καλή μέρα, η ομάδα του Αναστόπουλου περιόρισε σημαντικά τους Κρητικούς με το πρέσινγκ έψαξε το γκολ βάζοντας τη μπάλα κάτω.

Από εκεί που το άφησε ο «Μιλού»…

Ο Σέρβος διανύει περίοδο φορμαρίσματος και… φρόντισε να το επιβεβαιώσει και απέναντι στον ΟΦΗ. Στο 11′ ο Ιλιτς έβγαλε τον συμπατριώτη του στην πλάτη της άμυνας και αφού απέφυγε τον Δερμιτζάκη, πλάσαρε για το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα και 7ο συνολικά φέτος.

Ισορρόπησε το ματς ο ΟΦΗ

Από το 25′ και μετά την αναγκαστική αλλαγή του Τάτου -πέρασε στη θέση του ο Νέτο- ο ΟΦΗ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να φτάσουν με πλαγιοκοπήσεις στην περιοχή του Διούδη. Στο 44′ οι Κρητικοί είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν ο Διούδης βγήκε σε λάθος χρόνο στο γέμισμα του Αντουκόρ, αλλά με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε τη μπάλα. Ενα λεπτό αργότερα ο Ιντζίδης πήρε καλή κεφαλιά από φάουλ του Νέτο, όμως ο Δερμιτζάκης απέκρουσε εντυπωσιακά για να παραμείνει το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Εχασε το… άχαστο ο Μπαργκάν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να πιέζει και τον ΑΡΗ να χάνει την ευκαιρία του ματς για να… καθαρίσει με τη νίκη. Στο 58′ και μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Μπαργκάν βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα ρέστα του ο ΟΦΗ, κάθισε πίσω ο ΑΡΗΣ

Οσο κυλούσαν τα λεπτά, η ομάδα του Παπαδόπουλου ήταν φυσιολογικό να εντείνει το πρέσινγκ της και να τα παίζει όλα στο τελευταίο 20λεπτο για την ισοφάριση, κλείνοντας στο μισό γήπεδο έναν ΑΡΗ που προσπαθούσε να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 71′ για πέναλτι σε πέσιμο του Χάντι, ενώ στο 66′ έφτασαν στην ισοφάριση αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Νατσιούλας (Λάρισας), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Αγησίλαος Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32′ Μπούρμπος/28′ Νάστος, 39′ Μιλοσάβλιεφ, 71′ Κομεσίδης 89′ Κώτσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Παυλίδης, Ανάκογλου (78′ Τζανακάκης), Τάτος (24′ Νέτο), Μιλούνοβιτς (68′ Ντούνης), Μπαργκάν, Ιλιτς.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Παντίδος, Κώτσιος, Κοιλιάρας, Νάστος, Αντουκόρ (57′ Μητρόπουλος), Πάγκαλος (57΄Ράντι), Μιλοσάβλιεβ (87′ Όγκμποε), Χαντί, Βουό

Προτεινόμενα Άρθρα