Με όνομα βαρύ σαν ιστορία…

από AllAboutARIS

Ο Νίκολα Νίκιτς έγραψε την δική του ιστορία με την φανέλα του ΑΡΗ, την δεκαετία του ’80 όντας ένας εξαιρετικός επιθετικός. Τώρα ο γιος του Μπράνισλαβ θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, σε μία καριέρα που ξεκίνησε με… ΑΡΗ

Η αρχή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Μπράνισλαβ Νίκιτς έχει και πάλι… ΑΡΗ μέσα της μιας και όλα ξεκίνησαν όταν σε ηλικία 18 ετών και ως μέλος της Μόντιτσα από την Βοσνία αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά στην Ελλάδα στο οποίο τον είδε ο Ντίνος Κούης, συμπαίκτης του πατέρα του στον ΑΡΗ. Έτσι με εισήγηση του παλαίμαχου άσου του ΑΡΗ, ο Νίκιτς συμφώνησε με τον Αγροτικό Αστέρα το 2004 στην Γ’ Εθνική. Εκεί την χρονιά μάλιστα η ομάδα του Αγροτικού ανέβηκε κατηγορία, ενώ έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 
Όμως δεν θα παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και μιας και θα ακολουθήσει ο Ναυπακτιακός και πάλι στην Γ’ Εθνική, από τον οποίο πήγε στον Αιολικό. Το 2008 και μετά από μία πολύ καλή χρονιά στον Αιολικό, πήγε με μετγραφή στον Παναιτωλικό που τότε αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική, στην πορεία του για την Super League. Ο Μπράνισλαβ Νίκιτς όμως δεν ακολούθησε την πορεία του Παναιτωλικού και έφυγε για την πατρίδα του όπου έπαιξε στην Τσέλικ Ζένιτσακαι στην Ζβιγέζντα Γκράντατσακ.
Η συνέχεια τον βρίσκει στην Κύπρο όπου συμφώνησε το καλοκαίρι του 2011 με την Νέα Σαλαμίνα στην οποία όμως δεν μπόρεσε να στεριώσει και με μόλις τρεις συμμετοχές έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο και κάθισε εκτός για έξι μήνες. 
Επιστροφή στην Κύπρο την επόμενη χρονιά με την Αγία Νάπα στην οποία επίσης δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και ακολουθεί η Ελβετία και η Βόλεν. Εκεί έκανε μία καλή χρονια με 26 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας θα τον φέρει πίσω στην Ελλάδα. 
Για πρώτη φορά ο Νίκιτς αγωνίστηκε στην Football Legue όπου είχε 29 συμμετοχές. Ακολουθεί την επόμενη χρονιά, το 2015 η Ζάκυνθος όπου δεν θα μείνει για πάνω από έξι μήνες λόγω οικονομικών προβλημάτων. 
Μετά από περιπλάνηση ετών, βρήκε το… νησί που του ταίριαζε και ήταν η Κέρκυρα με την οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Super League έχοντας μία εξαιρετική παρουσία. 
Η μοίρα πλέον τον φέρνει στον ΑΡΗ, στην οποία στην αγωνίστηκε με επιτυχία και ο πατέρας του Νίκολα Νίκιτς, με την ελπίδα να μπορέσει και αυτός να προσφέρει στους “κιτρινόμαυρους”.

Προτεινόμενα Άρθρα