Πόση ξεφτίλα ακόμα;

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

"Νίκο Λάσκαρη έχεις αναλάβει βαρύ φορτίο και η δέσμευση σου για το σιχαμένο, σαθρό σύστημα πρέπει να γίνει πράξη"

Ο ΑΡΗΣ φέτος έκανε ότι έπρεπε να κάνει κάθε μεγάλοος σύλλογος. Σε κάθε παιχνίδι του στο Nick Galis Hall διαφήμιζε ένα τελείως υποβαθμισμένο προιόν. Γέμιζε το γήπεδο, πρόσφερε θέαμα, καλό μπάσκετ, ο κόσμος ακόμα και ο μη Αρειανός γούσταρε με το…μπασκετάκι!

Μετά το περιστατικό με τον Διαμαντίδη και κυρίως από το ματς με την ΑΕΚ στην Αθήνα ο Νίκος Λάσκαρης κατάλαβε οριστικά και αμετάκλητα ότι αυτά δεν είναι αποδεκτά.

Ο ΑΡΗΣ δεν δικαιούται να μπει σφήνα σε κανέναν, δεν δικαιούται να σηκώσει κεφάλι, δεν δικαιούται να ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά. Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια βόλευε- ελέω των οικονομικών του προβλημάτων- να έχει ρόλο μη αντάξιο της ιστορίας του. Δεν μπορούσε να τα… βάλει με τους “μεγάλους της Αθήνας” λόγω της οικονομικής του κατάστασης, κόντρα στο DNA του, κόντρα στο γεμάτο Παλέ, τα 21 του λάβαρα, την ιστορία του, την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη φάνηκε ότι μπορεί. Πρώτα τον προσέγγισαν, μετά τον καλόπιασαν, στην συνέχεια τον πήγαν στο φιλότιμο, στην διαφορετική του παιδεία και κουλτούρα για το μπάσκετ. Επειδή όμως αυτά δεν… έπιασαν και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να τον κάνουν…ζάφτι άρχισαν άλλα κόλπα.

Να ξέρουν όμως ότι ο Λάσκαρης πλέον δεν θα κάνει πίσω. Και ευελπιστώ να διαλύσει αυτό το σαθρό σύστημα που έχει αλώσει το μπάσκετ. Αυτό το σύστημα που είναι βαθιά ριζωμένο και επικοινωνιακά. Με καθημερινές αβάντες και την γραμμή των αιωνόβιων διοικούντων να περνάει ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο Λάσκαρης ανέλαβε τεράστιο φορτίο και οφείλει να το πάει πλέον μέχρι τέλους. Οφείλει να τηρήσει την δέσμευση ότι αφού δεν αλλάζουν, θα τους αλλάξει αυτός. Το..εξαφανίσει από το μπάσκετ θα μου άρεζε περισσότερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το ίδιο είναι.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή είναι για γέλια και για κλάμματα. Πέρα για πέρα άδικη και παράλογη. Τιμωρεί τους δυο καλύτερους παίκτες του ΑΡΗ , 3 ώρες πριν το ματς, ενώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. Αλλοιώνει τις συνθήκες του πρωταθλήματος. Ναι η τρίτη θέση δεν έχει κανένα νόημα, αλλά εσείς για να την πάρει η ΑΕΚ έχετε φτάδσει να ξεφτιλίζεται το άθλημα.

Στο δεύτερο ματς αλλοιώνεται με άδικο τρόπο η εξέλιξη με ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΚΝΙΛ. Το τρίτο ματς αλλοιώνεται και πάλι. Τιμωρείς τους δυο καλύτερους παίκτες του ΑΡΗ και από την άλλη έναν καλό παίκτη (που όμως έχει 100% ευθύνη για την σύρραξη) και τον…13ο παίκτη της ΑΕΚ που στο πρώτο ματς δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό!!!

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι τιμωρείς όλους τους παίκτες, ενώ την προηγούμενη μέρα η ΚΕΔ τιμώρησε τους ρέφερι που έκαναν λάθος με την υπερβολική τους απόφαση!!! Είναι να τρελαίνεσαι. Να μην σχολιάσω ότι δικαίωμα έφεσης υπάρχει ακόμα και στην Βόρεια Κορέα. Στο μπάσκετ του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ ΟΧΙ. Οι παίκτες ξεκίνησαν ζέσταμα και έμαθαν ότι δεν παίζουν. Λίγη τσίπα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Όπως τρελαίνεσαι με αυτόν/ αυτή τ που έβγαλε την απόφαση. “Τιμωρήθηκε” η ΑΕΚ για το υβριστικό σύνθημα κατά της Θεσσαλονίκης, του Λευκού Πύργου και της Μακεδονίας. Τιμωρήθηκε όμως με το άρθρο με την επισήμανση ότι δεν αποτελούν προσβολή εθνικών συμβόλων!!! Προσβολή για όλους τους Μακεδόνες και το σύμβολο όλης της Θεσσαλονίκης, όλης της Μακεδονίας!

Άσχετοι και επικίνδυνοι όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για αυτή την χώρα την διαλυμένη από άκρη σε άκρη, χωρίς ηθικές αρχές, χωρίς παιδεία, χωρίς, χωρίς,χωρίς. Ντροπή και ξεφτίλα… Πόση αλήθεια ακόμα; Πόση ξεφτίλα ακόμα;

ΥΓ1 Αυτό το γήπεδο θα είναι πάντα ο εφιάλτης σας. Και όταν λείπει ο κόσμος, θα κοιτάτε το ταβάνι και να ξέρετε ότι αν ο Λάσκαρης κάνει όσα λέει, τα λάβαρα θα πολλαπλασιαστούν.

Προτεινόμενα Άρθρα