Ασφαλιστικά μέτρα για το λουκέτο στα καταστήματα (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Για τεράστια αδικία και για απόφαση που πάρθηκε στο… πόδι κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης

Ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσυρθεί η ΚΥΑ και να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης.

Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, κάνοντας λόγο για κατάφωρη αδικία και σημειώνοντας ότι η παράταση του λουκέτου για μία εβδομάδα στα εμπορικά καταστήματα εξόργισε τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Η διοίκησή του προχωρεί στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασισθούν οι τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

“Αυτό που συνέβη είναι τεράστια αδικία. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει, όμως, αυτή η απόφαση πάρθηκε στο… πόδι. Βλέπουμε τεράστιο συνωστισμό ατόμων στο πανεπιστήμιο, στην παραλία, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τους πειράζουν τα μικρά καταστήματα; Τους πειράζουν οι μικροί έμποροι που έχουν δεχθεί εδώ και καιρό τεράστια ψυχολογική πίεση; Πρέπει να το καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αφού κανένας από αυτούς που θα ανοίξουν δε θα γίνει πλούσιος. Το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό. Έπρεπε να δώσουν το λόγο και σε εμάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας είναι έξαλλη”, τονίζει στο ethnos.gr o κ. Ζορπίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα