«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω»

από AllAboutARIS

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης του στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Μετά τον Αγγελο Μισιρλή, ο Παναγιώτης Στεφανίδης με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΚΜΑ, πραγματοποίησε τον απολογισμό της δικής του διοίκησης, σημειώνοντας πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, χωρίς να φέρει ευθύνη για την αφερεγγυότητα του Δημήτρη Ηλιάδη. Παράλληλα μίλησε και για το πόρισμα της NEXIA.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Γ.Σ. του περασμένου Δεκεμβρίου είπε πως αν ήταν στο χέρι του, δε θα διεξαγόταν, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα, που ήταν η ΑΜΚ: “Περάσαμε όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 2011, με μεγάλη δυσκολία. Ασχοληθήκαμε και με την εύρεση επενδυτή. Εξουσιοδοτήσαμε εταιρεία να μας βρει τους κατάλληλους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα και χάθηκε κάθε επαφή. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις, αλλαγές mail, αλλά όταν ζητούσαμε να δούμε χρήματα, όλοι χανόντουσαν.

Μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβρη του 2013 υπήρχε συνεχής ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όταν το ζητούσαμε. Τότε φαίνονταν οι μισθοδοσίες και όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας. Υπήρχαν κάποια θέματα που μας φαινόντουσαν υπερβολικά, όπως είχαμε προβληματισμό και για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Ηλιάδης. Η διοίκησή του ήταν ενήμερη για τα πάντα. Η ευθύνη δεν ήταν δική μας για το ότι αποδείχτηκε αφερέγγυα”.

Και συνέχισε: “Δεν μας είχε δοθεί η κίνηση ταμείου στις 30 Οκτώβρη, γεγονός που μας θορύβησε. Μόλις βγήκε η απόφαση για το “99” την ξαναζητήσαμε και πάλι δεν την είχαμε.

Στη συνέχεια προκηρύξαμε Γ.Σ. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ζητήσαμε, από τον Ηλιάδη, τις εισπράξεις του αγώνα. Εγιναν πολλά ευτράπελα. Υπήρξε πάλι πανικός και βάλαμε χωρίς να υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη, την αλλαγή διοίκησης. Και ήρθε ο κ. Σκόρδας. Δεχθήκαμε πιέσεις από τον κόσμο να αναιρέσουμε την απόφαση της Γ.Σ. αλλά, ιεραρχικά δεν μπορούσαμε να την αναιρέσουμε. Σαν Δ.Σ. είμαστε από κάτω και δε μπορούσαμε να την αναιρέσουμε”.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο πόρισμα της ΝΕΧΙΑ: “Πιέσαμε την εταιρεία να πάρουμε το πόρισμα και είχαμε την έγγραφη δέσμευσή της, τον Ιούλιο, ότι θα το έχουμε το Σεπτέμβρη. Είχαμε πει ότι δεν θα παραληφθεί, λόγω ορισμένων λεπτομερειών, ωστόσο -τελικά- παραλήφθηκε. Εχει πάει, από τον Ιανουράριο, στον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είναι και αυτός που συντάσσει τη μηνυτήρια αναφορά.

Αυτά που προσπαθήσαμε να κάνουμε, ως Δ.Σ. της Κ.Μ.Α., ήταν συμφωνίες σε πολλά επίπεδα, να “τρέξουμε” το 99 και το άνοιγμα της ΑΜΚ. Επίσης, ασκούσαμε έλεγχο στη διοίκηση. Αυτά προσπαθήσαμε να κάνουμε και δεν ξέρω τί άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω. Αν μπορούσαμε να κάνουμε, θα το κάναμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα