Βεζένκοφ ο No1 της Α1

από AllAboutARIS

Αν μιλούσαμε για το ΝΒΑ, τότε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα ήταν το απόλυτο φαβορί για την ανάδειξη του ως του MVP της κανονικής περιόδου. Και αυτό γιατί έχει ήδη τρεις πρωτιές ως MVP αγωνιστικής και έχει τον ΑΡΗ στην 3η θέση.

Αλλά στην Ελλάδα πολύ συχνά βλέπουμε MVP από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό, κυρίως επειδή η διαδικασία μέσω ψηφοφορίας δεν άφηνε πολλά περιθώρια για… αουτσάιντερ. Φέτος όμως ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μοιάζει να είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου.

Ένας τίτλος που έρχεται σε συνδυασμό της αγωνιστικής απόδοσης του αθλητή αλλά και το πόσο αυτή επηρέασε θετικά την ομάδα του. Και στην περίπτωση του Σάσα, αρκετά με τον ΑΡΗ να είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο άσος των «κιτρίνων» ήδη έχει κατακτήσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής τρεις φορές, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλον αθλητή μέχρι στιγμής, στις 19 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν πολυτιμότερος στην 11η αγωνιστική, στην 15η αλλά και στην 19η αγωνιστική, με επτά να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Με δύο τίτλους MVP ακολουθούν οι Σπανούλης του Ολυμπιακού (17η, 18η), Κάντζι των Τρικάλων (2η, 14η), Τζέιμς του Κολοσσού (1η, 4η στην οποία ισοβάθμησε με τον Τσάμη ενώ έχει φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα), Μαυροειδής της Κηφισιάς (3η, 6η), Κάουνσιλ του Ρεθύμνου (7η, 9η).

Μία φορά έχουν αναδειχθεί MVP της αγωνιστικής οι Σκορδίλης του Απόλλωνα Π. (16η), Αθανασούλας της Ελευσίνας (5η), Φαγιέ του Ρεθύμνου (8η), Μένσα Μπονσού της ΑΕΚ (13η), Σκοτ του Κολοσσού (12η),Τσάμης του Κολοσσού (4η μαζί με τον Τζέιμς), Λο του ΚΑΟΔ (10η).

Προτεινόμενα Άρθρα