Ban, ομάδα, βιωσιμότητα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το τρίπτυχο που θα τον κρατήσει ζωντανό: Άρση των ban, ομάδα, βιωσιμότητα. Με αυτήν ακριβώς τη σειρά.

Η άρση των τιμωριών από τη ΦΙΜΠΑ είναι απαραίτητη για να γίνει το δεύτερο: Η ομάδα. Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, το θέμα πρέπει να λυθεί, ώστε ο ΑΡΗΣ να παρουσιάσει κανονικό ρόστερ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του. Είναι ένα θέμα που έχει αναλυθεί πολλάκις, οπότε περαιτέρω σχόλια, είναι περιττά.

Πάμε στην ομάδα. Αυτήν τη στιγμή το ρόστερ έχει ελλείψεις, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Basket League (πλην της Λάρισας που έχει ακόμα μία εκκρεμότητα) το έχουν κλείσει και το μοντάρουν. Στον ΑΡΗ ελπίζουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν κλείσει όλα τα κενά. Πρέπει αυτό να συνοδευτεί από την άρση των ban, ώστε οι παίκτες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής «με το καλημέρα».

Εφόσον τελειώσουν αυτά τα δύο θέματα πριν από το πρώτο τζάμπολ, ακολουθεί το πιο σημαντικό: Η βιωσιμότητα της ομάδας. Το AllaboutARIS είχε σημειώσει, και το τηρεί, ότι δε θα μπει σε ονοματολογία μέχρι να λυθεί το θέμα των ban, για παίκτες που δεν έχουν, ακόμα και σήμερα, δικαίωμα συμμετοχής. Την ίδια ώρα, όμως, η ομάδα συζητά (είναι γεγονός), και μάλιστα ταυτόχρονα, με παίκτες που έχουν εξαψήφιο κασέ. Κάτι τουλάχιστον οξύμωρο, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΑΡΗΣ, αλλά και κάποια “βαριά” συμβόλαια που υπάρχουν ήδη.

Αν αυτό γίνεται για να κάνει η ΚΑΕ «γκελ» στον κόσμο και να πουλήσει διαρκείας, αφενός είναι μία «ξεπερασμένη» μέθοδος, αφετέρου ο χρόνος τελειώνει. Κι αυτό οφείλεται και στη φύση των πρώτων αγώνων. Σε 13 μέρες ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ακολούθως δύο φορές τον Ηρακλή μέσα σε πέντε μέρες. Αυτήν τη στιγμή, από πλευράς ετοιμότητας, βρίσκεται πίσω από αμφότερους τους συμπολίτες. Και αν τα αποτελέσματα δεν είναι επιτυχή, «γκελ» στον κόσμο δύσκολα να γίνει. Δεν είναι το σωστό, ούτε η χρονιά κρίνεται σε 2-3 αγώνες, όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δεν μπορούν να παραβλεφθούν.

Ο «Γολγοθάς» της συνέπειας

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ακόμα κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και ο ΑΡΗΣ ξεκινήσει κανονικά τη σεζόν, η ΚΑΕ έχει έναν «Γολγοθά» να ανέβει κατά τη διάρκειά της. Να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της φετινής ομάδας, να είναι συνεπής στις δόσεις των ban, αν δε θέλει να τα δει να επανέρχονται στον αρχικό αριθμό, ου μην και να αυξάνονται (υπάρχουν και οι επίφοβες υποθέσεις των Ουίβερ, Μπελ), σ’ αυτές του Άρθρου 99, αλλά και στους διακανονισμούς που έχουν γίνει με άλλους πιστωτές, ώστε να μην αυξηθούν οι προσφυγές και οι καταγγελίες.

Όλα αυτά, ενώ τα έσοδα από διαρκείας, στην παρούσα φάση, είναι ελάχιστα, την ώρα που δεν υπάρχουν και τηλεοπτικά έσοδα για τη νέα σεζόν, λόγω εκχώρησής τους στο Παλέ ντε Σπορ.

Εν κατακλείδι: Το ζήτημα για τον ΑΡΗ δεν είναι να πάρει «παράταση ζωής» για μερικούς μήνες, αλλά να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Προτεραιότητα για την ομάδα δεν αποτελούν οι «ηχηρές» κινήσεις, που μπορεί να επιβαρύνουν και το ταμείο με χρήματα που δεν υπάρχουν, αλλά το τέλος της υπόθεσης των ban και το χτίσιμο ενός ρόστερ που πέρα από αγώνες, θα «κερδίσει» και τον κόσμο. Και φυσικά η εξασφάλιση μιας φυσιολογικής ροής, σε όλα τα θέματα, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Χωρίς αυτήν, με τόσα ανοιχτά μέτωπα, ο κίνδυνος για το «αύριο» θα μεγαλώσει.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X