Η άμυνα και η ώρα του… εκτός έδρας ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ήταν δεδομένο ότι αν ο ΑΡΗΣ έπαιζε την ενδεδειγμένη άμυνα και έδειχνε το απαιτούμενο πάθος, θα έπαιρνε τις νίκες που ήθελε στην έδρα του. Όπερ και εγένετο.

Για την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη οι αγώνες με Ηρακλή και Λάρισα στο «Nick Galis Hall» είχαν ένα τεράστιο «πρέπει» μπροστά τους. Με όπλο τη δυνατή άμυνα, ο ΑΡΗΣ πήρε τα απαραίτητα ροζ φύλλα αγώνα και μάλιστα στο ματς με τη Λάρισα συνδύασε τα χαλύβδινα μετόπισθεν με εξαιρετική επιθετική παραγωγή.

Με αυτές τις νίκες ο ΑΡΗΣ ανέπνευσε, αλλά επ’ ουδενί νιώθει πιο χαλαρός. Πλέον μπαίνει σε ένα νέο κύκλο αγώνων, όπου το «πρέπει» μπαίνει και σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους ακόμα πέντε εντός έδρας ματς, με τις τέσσερις από τις πρώτες πέντε ομάδες της Basket League. Είναι πρόδηλο ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται στις αναμετρήσεις του «Nick Galis Hall». Όμως για να πετύχει το στόχο του ο ΑΡΗΣ πρέπει πλέον να αρχίσει να κερδίζει και εκτός έδρας. Έχει επίσης πέντε ματς, από τα οποία τα τέσσερα είναι στα μέτρα του, όπως μπορείτε να δείτε και στην ανάλυση του AllAboutARIS.

Καλύτερη ευκαιρία για το πρώτο διπλό της σεζόν από τον προσεχή αγώνα δεν υπάρχει. Ο Ιωνικός είναι αγνώριστος σε σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν έχασε όλη τη βασική πεντάδα του. Αυτό φυσικά δεν κάνει τον ΑΡΗ πιο… σίγουρο. Κόντρα στον Προμηθέα ο Ιωνικός έδειξε ότι ακόμα μπορεί να κάνει ζημιές στην έδρα του, έστω κι αν η εικόνα του χθες απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. ήταν τουλάχιστον τραγική.

Για να κερδίσει ο ΑΡΗΣ εκτός έδρας πρέπει να μην αλλάξει… τσιπάκι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οφείλει να παρουσιαστεί πολύ δυνατός στην άμυνα και μακριά από το γήπεδό του, αλλά και συγκεντρωμένος – υπομονετικός, όπως έγινε χθες με τη Λάρισα. Και να δείξει ότι τα παραπάνω δεν οφείλονται στη δύναμη που του δίνει η έδρα και το σπρώξιμο που του προσφέρει ο κόσμος, αλλά πως όντως κάτι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του.

Η σωστή μοιρασιά των ρόλων είναι κάτι που επίσης φαίνεται να έχει αλλάξει πλέον. Αλλά όλα ξεκινούν από πίσω. Τα 17 λάθη της Λάρισας χθες μεταφράστηκαν σε 12 κλεψίματα για τον ΑΡΗ και αυτό είναι «χρυσάφι» για μία ομάδα, όπως και η αντιστοιχία των 25 ασίστ με τα 14 λάθη, στο άλλο μισό του παρκέ.

Στο επιθετικό κομμάτι ο καλός Ντραγκίτσεβιτς έχει λίγους παίκτες που μπορούν να τον σταματήσουν κι αυτό ανοίγει διαδρόμους για τους υπόλοιπους παίκτες, είτε εντός είτε εκτός ρακέτας. Μετά το αρχικό πάρτι του Μαυροβούνιου η αντίπαλη άμυνα άφησε το σουτ και τα 11/20 τρίποντα του ΑΡΗ τα έλεγαν όλα. Αν δεν υπήρχαν και τα πολλά χαμένα λέι απ, οι «κιτρινόμαυροι» θα άγγιζαν το τέλειο χθες.

Όλα αυτά, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να γίνουν και εκτός έδρας. Ο ΑΡΗΣ έχει αγώνες που μπορεί να κερδίσει μακριά από το Παλέ, καθώς πλην του Περιστερίου καμία ομάδα δεν είναι και… φόβητρο. Αλλά όλη η προσοχή του πρέπει να εστιαστεί στον προσεχή αγώνα. Με διπλό στο «Σοφία Μπεφόν», η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θα μπορεί να αναπνέει πιο ελεύθερα. Και στη διάρκεια της διακοπής, να κάνει και κάποια διορθωτική κίνηση στο ρόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα