Ταχύτερος ο Μάρκεζ στις δοκιμές της Βαλένθια

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι δύο αναβάτες πραγματοποίησαν συνολικά πάνω από εκατό γύρους

Ο Μάρκεζ με την Repsol Honda κινήθηκε ταχύτερα στη Βαλένθια κατά τις δύο ημέρες δοκιμών, σχεδόν τέσσερα δέκατα εμπρός το συναθλητή του Ντάνι Πεντρόσα. Η Honda δοκίμασε τόσο τη μοτοσικλέτα του  2018 καθώς και αυτή του 2017. Οι δύο αναβάτες πραγματοποίησαν συνολικά πάνω από εκατό γύρους.

Τη δεύτερη ημέρα, ο Ζαρκό, (Monster Yamaha Tech 3) ήταν για άλλη μια φορά ταχύτερος από τους εργοστασιακούς συναδέλφους του, πραγματοποιώντας συνολικά 65 γύρους. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Γάλλος έκανε τον ταχύτερο χρόνο του με την M1 του 2017, αυτή που τόσο ο Βινιάλες όσο και ο Ρόσι βρίσκουν πολύ δύσκολη στο χειρισμό της σε αυτή την πίστα. Ο Βινιάλες ήταν ο πέμπτος ταχύτερος μετά από 66 γύρους, με τον Ρόσι να κατατάσσεται έκτος, έχοντας συμπληρώσει και αυτός 62 γύρους. Ο Ρόσι μάλιστα πέρασε την ημέρα σε μεγάλο βαθμό με έναν νέο κινητήρα για το 2018.

Η Ducati εν τω μεταξύ, είδε τον Ντοβιτσιόζο να χάνεται κάπου στη 15η θέση, τη στιγμή που Λορένθο ήταν 4ος, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα βρέθηκε και στην τρίτη θέση που τελικά έχασε από τον Ζαρκό. Ο Λορένθο δήλωσε ικανοποιημένος και είπε ότι είχε καλύτερη επικοινωνία με τη μοτοσικλέτα και ήταν σε θέση να κάνει κάποιες αλλαγές στο στυλ οδήγησης για να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα.

Η Suzuki που δεν συμμετείχε στη χθεσινή πρώτη μέρα των δοκιμών λόγω ίωσης των περισσότερων μελών της ομάδας, είδε τον Ιανόνε να κάνει μια καλή εμφάνιση και να γράφει τον 9ο καλύτερο χρόνο τη δεύτερη αυτή ημέρα. Αντίθετα, ο Ρινς έμεινε πολύ πίσω.

Ο Α. Εσπαργκαρό με την Aprilia έκλεισε τη δεκάδα των ταχύτερων της ημέρας, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα είχε και η KTM, που βελτιώνεται συνεχώς, με τους Π. Εσπαργκαρό και Σμιθ στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

 
Στη συνέχεια, ο πίνακας με τους 10 πρώτους τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στη Βαλένθια. Πολλές ομάδες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δοκιμών στη Χερέθ, ενώ η επόμενη επίσημη προγραμματισμένη περίοδος δοκιμών είναι στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.

Βαλένθια, δοκιμές, 2η ημέρα

1    Μάρκεζ               Repsol Honda                    1:30.033                              

2    Πεντρόσα           Repsol Honda                    1:30.436              

3    Ζαρκό                 Yamaha Tech 3                  1:30.439              

4    Λορένθο             Ducati                                 1:30.534                              

5    Βινιάλες              Movistar Yamaha               1:30.640              

6    Κράτσλοου         LCR Honda                        1:30.654              

7    Ρόσι                   Movistar Yamaha                1:30.724              

8    Μίλερ                 Pramac Ducati                    1:30.860              

9     Ιανόνε                Suzuki  ECSTAR                1:30.877              

10   A.Εσπαργκαρό Aprilia Gresini                     1:30.889

Προτεινόμενα Άρθρα