Εύκολα ο Προμηθέας τον Κολοσσό Ρ. (vid)

από AllAboutARIS

Πάτησε «γκάζι» στην τέταρτη περίοδο και καθάρισε τον Κολοσσό Ρόδου ο Προμηθέας!
Πραγματοποιώντας τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο (28-11) και ευστοχώντας σε συνολικά 16 τρίποντα, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε με 96-73 του Κολοσσού στην Πάτρα, «κλειδώνοντας» έτσι και μαθηματικά την τετράδα ενόψει των playoffs.

Μάλιστα, οι Πατρινοί κυνηγούν το Περιστέρι έχοντας μία νίκη διαφορά, αλλά και ένα ματς λιγότερο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χάμιλτον με 24 πόντους, με τους Κάουαν και Πλώττα να ακολουθούν με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Για τους Ροδίτες ξεχώρισε ο Μπραΐκοβιτς με 18 πόντους.

Το ματς:
Ο Κολοσσός μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο ματς και προηγήθηκε με 8-4 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Προμηθέας κυριάρχησε απόλυτα στο δεκάλεπτο, με τον Μπαζίνα να μοιράζει τις ασίστ σαν… καραμέλες (6 στην περίοδο!) και τον Χάμιλτον να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο (10 πόντοι σε αυτό το διάστημα). Κάπως έτσι, οι Πατρινοί έφτασαν ακόμα και στο +14, προτού κλείσουν την περίοδο στο +11 για το 26-15.

Μια διαφορά που οι γηπεδούχοι όχι μόνο διατήρησαν σε αυτά τα επίπεδα, αλλά την διεύρυναν και άλλο στο δεύτερο δεκάλεπτο, χάρη στα.. όργια του Νίκου Πλώττα! Ο 19χρονος Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός σε αυτό το διάστημα, πετυχαίνοντας 11 πόντους (με 3 τρίποντα), τους μισούς της ομάδας του στην περίοδο! Παρά τις όποιες προσπάθειες των Γκάουντλοκ και Παπαδάκη για τους Ροδίτες, ο Προμηθέας ήταν συνεπής επιθετικά, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια με το υπέρ του +15 και το 48-33.

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Ροδίτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστές τους Μπραΐκοβιτς και Περάντες, ροκάνισαν σταδιακά τη διαφορά μέχρι και το καλάθι (64-62), προτού οι γηπεδούχοι κλείσουν το δεκάλεπτο στο +6 για το 68-62.

Τελικώς, στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας πάτησε «γκάζι» και με τους Κάουαν και Χάμιλτον να κάνουν θραύση πίσω από τα 6,75μ., «καθάρισαν» την υπόθεση νίκης, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το +23 και το 96-73!

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 48-33, 68-62, 96-73.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα