Τολιόπουλος από άλλο… πλανήτη και ο ΑΡΗΣ Midea στα ημιτελικά

από Σταμάτης Μουρελής

 

 

Ο Βασίλης Τολιόπουλος το… γύρισε μόνος του και έδωσε την πρόκρισησ τον ΑΡΗ Midea με 76-74 επί του ΠΑΟΚ, ενώ βρέθηκε σοτ -19.
Ο ΑΡΗΣ Midea έκανε το χειρότερο ίσως δεκάλεπτο της χρονιάς με κενά στην άμυνα αλλά κυρίως το πρόβλημα ήταν στην επίθεση όπου οι «κίτρινοι» δεν είχαν συνεργασίες και καλή κυκλοφορία.
Έτσι ο ΑΡΗΣ Midea βρέθηκε να χάνει με 9-0, ο Τολιόπουλος προσπάθησε να… ξυπνήσει τους συμπαίκτες του αλλά τελικά δεν τα κατάφερε με την διαφορά να αυξάνεται, φτάνοντας στους 14 πόντου2 (25-11) με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Στην δεύτερη περίοδο τίποτα δεν άλλαξε για τον ΑΡΗ Midea που συνέχισε να είναι κακός στην επίθεση και με κενά στην άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει πάνω από τους δέκα πόντους και να κλείσει στους 14 (43-29) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Οι «κίτρινοι» μπήκαν με ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην τρίτη περίοδο, με πίεση στην άμυνα και κλεψίματα, ενώ επιθετικά είχαν ρυθμό. Έτσι έκαναν γρήγορα ένα 8-0 για να μειώσοιυν σε 43-37, χάνοντας και μία επίθεση για να μειώσουν ακόμα περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αν αντιδράσει και σε αυτό το κομμάτι, βρήκε και την βοήθεια των διαιτητών που έδιναν πιο εύκολα το φάουλ στους παίκτες του Καστρίτη. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν τον ΑΡΗ Midea με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και πάλι πάνω από τους δέκα πόντους (57-46).
Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν προβλήματα σε όλους τους τομείς, τα φάουλ επίσης προκάλεσαν φθορά, με τον Σανόγκο να αποβάλλεται στο 33ο λεπτό, όντας ο κορυφαίος αμυντικά στο δεύτερο μέρος. Η αντίδραση του ΑΡΗ Midea ήριθε με τον Τολιόπουλο ο οποίος με δύο εύστοχα τρίποντα και δύο καλές άμυνα, η διαφορά έπεσεσ τους 7 πόντους. Εκεί οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Τολιόπουλο για «φλόπινγκ», ένα τραγικό σφύριγμα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 10 πόντους (69-59) για να έρθει ένα 5-0 του ΑΡΗ Midea με τρίποντο Τολιόπουλου και κλέψιμο-καλάθι του Χάρελ που έκανε το 69-64 στο 37ο λεπτό.
Ο Έλληνας άσος συνέχισε να οδηγεί την αντεπίθεση μειώνοντας σε 71-67, ο Χάρελ σκόραρε για το 71-69, με 1΄και 44΄΄ για το τέλος, παρότι χρεώθηκε με επιθετικό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 73-69 και ο «καυτός» Τολιόπουλος με το τέταρτο τρίποντο του μείωσε σε 73-72. Ο Μπλούμπεργκς πήρε ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και φάουλ για το 74-74, με τον ΠΑΟΚ να αστοχεί στην επίθεση του. Ο Τολιόπουλος ήταν αποφασισμένος να το γυρίσει μόνος του και το πέτυχε σκοράροντας για το 74-76 με 13΄΄ για το φινάλε, με τον Έλληνα άσο να έχει φτάσει στους 24 πόντους.

Δύο διαδοχικές καλές άμυνες, άφησαν στον ΠΑΟΚ 8″, δεν σκόραρε και οι “Κιτρινόμαυροι” πήραν το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Δεκάλεπτα: 25-11, 43-29, 57-46, 74-76

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα