Έκανε πίσω ο Λόβετ, ξανά σε αναζήτηση πόιντ γκαρντ

από Αντώνης Γκάτζιος

Στον αθλητισμό καμία υπόθεση δεν είναι τελειωμένη πριν πέσουν οι υπογραφές και η περίπτωση του Μάρκους Λόβετ JR στον ΑΡΗ αυτό ακριβώς έδειξε.

Ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ήταν έτοιμος να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και να μπει στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΑΡΗ ότι θα δοκιμάσει την τύχη του στην G – League, έχοντας δεχτεί, προφανώς, σχετική πρόταση. Έτσι, ο ΑΡΗΣ ξεκινά και πάλι την αναζήτηση πόιντ γκαρντ, σε ένα θέμα που «σέρνεται» εδώ και ένα μήνα και έχει στοιχίσει στην ομάδα.

Το εμπόδιο G League ο ΑΡΗΣ το κατάλαβε καλά και σε άλλες περιπτώσεις παικτών που ήθελε. Η άνοδος του σάλαρι καπ και το μίνιμουμ των 7.000 δολαρίων μηνιαίως, μαζί φυσικά με την προοπτική της συμμετοχής στο ΝΒΑ, εμποδίζει πολλούς πάίκτες από την απόφαση να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι. Κοντολογίς, σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να ξοδευτεί μεγαλύτερο ποσό για να έρθει κάποιος παίκτης και αυτά τα νούμερα είναι απαγορευτικά στον ΑΡΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με τα “λαβράκια” τύπου Λόβετ, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αλλαγής δεδομένων.

Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, ο Γκάρι Τάλτον θα παίξει σε ακόμα έναν αγώνα, αυτόν με τον Παναθηναϊκό, και είναι ίσως πρωτοφανές ότι ένας παίκτης που θεωρείται «τελειωμένος» παραμένει τόσο πολύ σε μία ομάδα. Ο Τάλτον έδειξε καλά στοιχεία ειδικά στον τελευταίο αγώνα με τον Ιωνικό, αγωνιζόμενος όμως περισσότερο off-ball, με τον Δημήτρη Φλιώνη στη θέση του οργανωτή. Συνεπώς, είναι κατανοητό ότι ο ΑΡΗΣ ψάχνει πόιντ γκαρντ με μεγαλύτερη ικανότητα στην οργάνωση και τον χειρισμό. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Λόβετ, ο οποίος όμως δε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα