Η ιδιαίτερη περίπτωση Τάλτον

από Αντώνης Γκάτζιος

Η άνοδος του Γκάρι Τάλτον στους τελευταίους αγώνες είναι δεδομένη και υπάρχει εξήγηση…

Από τη μία, ο Αμερικανός γκαρντ έμαθε καλύτερα την ομάδα και προσαρμόστηκε στις ανάγκες του ρόστερ και της θέσης του. Μπορεί να αγωνίζεται καλύτερα όντας μαζί με τον Δημήρη Φλιώνη στην πεντάδα, όμως με τα κενά που έχει ο ΑΡΗΣ στην περιφέρεια κι αυτό καλοδεχούμενο είναι, από τη στιγμή που φαίνεται να «παγώνει» το θέμα της αντικατάστασής του.

Υπάρχει και ακόμα μία παράμετρος που εξηγεί τη βελτίωση της εικόνας του το τελευταίο διάστημα. Ο Τάλτον έχει δικό του… τρόπο λειτουργίας αναφορικά με την προετοιμασία. Το καλοκαίρι ξεκουράζεται αρκετά και θέλει να μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μέσω των προπονήσεων και των παιχνιδιών. Ίσως αυτό να εξηγεί σε ένα βαθμό την κακή εικόνα του τόσο στα (λίγα) φιλικά παιχνίδια του ΑΡΗ, όσο και στα πρώτα επίσημα ματς, με δεδομένο και ότι η φετινή προετοιμασία της ομάδας δεν ήταν φυσιολογική.

Ο Τάλτον, λοιπόν, είναι εμφανώς βελτιωμένος και στο «Νίκος Γκάλης», κόντρα στον Παναθηναϊκό. έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του. Ο Σούλης Μαρκόπουλος περιμένει ανάλογες εμφανίσεις και στους αγώνες που έχουν το «πρέπει» μπροστά τους, όπως ο προσεχής με τον Κολοσσό Ρόδου. Μέχρι τώρα σε τέτοια ματς οι άμυνες είναι πιο σκληρές και ο Αμερικανός καλείται να ανταπεξέλθει στην πίεση. Απαραίτητη είναι και μία βελτίωση στην άμυνα, κομμάτι που δεν είναι το… φόρτε του και μένει να φανεί αν το Σάββατο ο Τάλτον θα συνεχίσει στο μοτίβο των τελευταίων αγώνων.

Προτεινόμενα Άρθρα