Ένας πρώην «κίτρινος» οδήγησε την Πολωνία στο Euro

από AllAboutARIS

Αγχώθηκε, ζορίστηκε όμως τελικά πέταξε εκτός Euro την Ουαλία και έκλεισε θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας η Πολωνία, έχοντας στον πάγκο της έναν παλιό προπονητή του ΑΡΗ. Ο λόγος για τον Μίχαλ Προμπίερζ, που ήταν στο πάγκο του ΑΡΗ την περίοδο 2011-12 και αντικατέστησε τον Φερνάντο Σάντος, οδηγώντας στην Πολωνία μέχρι του play off και στον κρίσιμ τελικαάοα με την Ουαλία όπου επικράτησε 5-4 στα πέναλτι μετά από 0-0 σε 120 λεπτά αγώνα και θα δώσει το παρών για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του θεσμού.

Το ματς ήταν γενικά ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να έχουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες και ακυρωθέν γκολ στο πρώτο μέρος αλλά τους Πολωνούς να δείχνουν πως ελέγχουν σε έναν βαθμό την κατάσταση.
Εντέλει, όλα κρίθηκαν στη… ρουλέτα, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ψυχραιμότατοι και έκαναν το 5/5. Αντιθέτως, ο Τζέιμς είδε τον Σέζνι να αποκρούει το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι, με το 5-4 υπέρ των Πολωνών να είναι το τελικό σκορ.
Έτσι, η παρέα του Λεβαντόφσκι θα βρεθεί στο στον 4ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μαζί με Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία.

Προτεινόμενα Άρθρα