Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε μία χρονιά όπου ο Ματέο Γκαρσία επιτέλους αποδίδει και οι περισσότεροι έχουν το ρόλο τους στην ομάδα, ένα μεγάλο αγωνιστικό στοίχημα είναι ο Χουάν Ιτούρμπε.

Από τη ν πρώτη στιγμή που ο Παραγουανός πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, τράβηξε πάνω του το ενδιαφέρον όλων και στον ΑΡΗ έβλεπαν τον παίκτη που θα έκανε τη διαφορά επιθετικά, περισσότερο από όλους.

Ο 28χρονος αποκτήθηκε με τη λογική να καλύψει το κενό που δεν αναπληρώθηκε ποτέ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο game changer ,ο ηγέτης που με μία ατομική προσπάθεια θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες σε μία κλειστή άμυνα.

Αυτοί ήταν και μερικοί από τους λόγους που ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στον ΠΑΣ. Το ματς… κούμπωνε πάνω του, έδειχνε καλή εικόνα στα προηγούμενα ματς ως αλλαγή και τον εμπιστεύτηκε. Τακτικά, η σκέψη ήταν σωστή, όμως ο Έλληνας τεχνικός εκτέθηκε εκ του αποτελέσματος και αναγνώρισε το λάθος του όταν έκανε αλλαγή τον Ιτούρμπε στο ημίχρονο.

Ηταν η δεύτερη φορά που ο Παραγουανός έπαιξε βασικός αλλά δεν… Με την τελευταία του εμφάνιση και τη συνολική του εικόνα εδώ και τρεις μήνες στην ομάδα, είναι φυσιολογικό ο προβληματισμός για την περίπτωσή του να μεγαλώνει.

Ο ΑΡΗΣ… έχει και δεν έχει στο ρόστερ του έναν παίκτη που αμοίβεται με 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αυτό πληγώνει επιθετικά την ομάδα και ειδικά σε αυτό το διάστημα που απουσιάζει ο Φακούντο Μπερτόγλιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ιτούρμπε θα πάρει κάποιες ακόμα ευκαιρίες. Δύσκολα ως βασικός στο άμεσο μέλλον… Η κατάσταση όμως έχει φτάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει να προσπαθήσει αυτός περισσότερο, με τον Γενάρη να πλησιάζει και ορισμένους παίκτες να κρίνονται αναλόγως. Για άλλους οι αποφάσεις μοιάζουν ειλημμένες, ορισμένοι όμως έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν κάπως την κατάσταση…

Προτεινόμενα Άρθρα