Ανακοίνωση των Ιερολοχιτών για τις τοποθετήσεις Καρυπίδη

από AllAboutARIS

Ο σύνδεσμος του ΑΡΗ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Αναλυτικά:

“Μπορεί εσένα απ’ότι φαίνεται να σου φταίνε για όλα πάντα οι άλλοι, αλλά τον κόσμο του ΑΡΗ δεν μπορείς να τον πιάνεις στο στόμα σου.

Δεν έχεις καταφέρει τίποτα τόσο σημαντικό που να σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς για έναν κόσμο που ενώ έχει 53 χρόνια να δει τίτλο στην μπάλα, ενώ έχει φάει στη μάπα τέσσερις Β’ και δύο Γ’ Εθνικές -που είναι προσβολή για την ιστορία του Συλλόγου-, συνεχίζει να γεμίζει το γήπεδο και να ακολουθεί παντού την ομάδα, είτε παίζει στο Σουφλί και στο Κοκκινόχωμα, είτε γεμίζει πέταλα στο Βουκουρέστι.

Για έναν κόσμο που αδιαφορούσατε όταν στο Μενίδι δεν τον άφηναν οι μπάτσοι να φτάσει στο γήπεδο, και στη Ριζούπολη όταν τον συλλάμβαναν κατά δεκάδες έξω από αυτό.

Σε νοιάζει ξαφνικά τι κάνει ο κόσμος, ενώ δεν ζητάτε εισιτήρια σχεδόν για πουθενά, και αδιαφορείς για το αν ο ΑΡΗΣ παίζει χωρίς τους οπαδούς του…; Που σε ξεμπρόστιασε σαν ΑΡΗ άλλη Παέ (γιατί δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου), όταν μαζί με μερίδα που αναπαράγουν ό,τι τους πείτε, λέγατε ψέματα ότι είχατε ζητήσει εισιτήρια και δεν σας έδωσαν;…

Πώς θα μιλήσεις για τους οπαδούς του ΑΡΗ, εσύ που έξω από γήπεδο τους είπες “Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;”; Που για να μπορέσουμε να δούμε τον ΑΡΗ εκτός έδρας τη μία πρέπει να ψάχνουμε πως θα μπούμε, την άλλη να κάνουμε ντου, την τρίτη να ανεβαίνουμε σε λόφους, και την τέταρτη να καταλήγουμε στο τμήμα;

Αν θέλεις να κάνεις συγκρίσεις, κάτσε σκέψου πώς αυτός ο λαός γεμίζει σε κάθε ματς το Παλέ, και γιατί μπορεί να έχουν φύγει τόσα διάρκειας στο μπάσκετ και ο κόσμος να στηρίζει τόσο αυτήν την προσπάθεια, παρόλο που κι εκείνο το τμήμα απέχει τόσο πολύ (όπως δυστυχώς τα περισσότερα τμήματα του Συλλόγου) από το να τιμά την ιστορία του Αυτοκράτορα και να φέρνει χαρές και τίτλους.

Αν θες να κάνεις συγκρίσεις, κοίταξε πρώτα πόσο εισιτήρια κόβει ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ όλα αυτά τα χρόνια, κι ενώ το φθηνότερο κόστιζε 15€ ανεξάρτητως αντιπάλου. Σε μια εποχή μάλιστα που ο λαϊκός κόσμος που γεμίζει τα γήπεδα, κι ιδίως ο κόσμος της επαρχίας, ζορίζεται καθημερινά και κοιτάζει από πού θα κόψει για να μπορέσει να δει και να φωνάξει για την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ.

Σκέψου επίσης πόσο κοστίζει το διαρκείας στις ομάδες που συγκρίνεις, τι παροχές έχει (αφού βλέπεις τον κόσμο σαν πελάτη), και τι έχουν δει αυτοί τα τελευταία χρόνια, και τι εμείς.

Γιατί είναι προφανές ότι μόνο σαν πελάτη μπορεί να βλέπεις τον κόσμο του ΑΡΗ, όταν αυτά τα χρόνια ζητούσατε επανειλημμένα εισιτήρια για παιδάκια ανεξαρτήτως ηλικίας, κι αφήνατε πιτσιρικάδες έξω από το γήπεδο μέχρι το 75′.

Το πόσο σε ενδιαφέρουν βέβαια τα πιτσιρίκια και το μέλλον του ΑΡΗ φάνηκε και από τις δηλώσεις σου για τις ακαδημίες, αν και δεν προκαλεί καμία έκπληξη αν σκεφτούμε ότι ένα χρόνο στη Γ’ Εθνική και δύο στη Β’ δεν προωθήθηκε ούτε ένας παίχτης από αυτές.

Το να μην αντιδράσει ο κόσμος γιατί μπορεί να αποτρέψει πιθανό επενδυτή, το ξανακούσαμε κι όταν δεν κατάφερες να ανέβει η ομάδα από τη Β’ Εθνική, φτάνει, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Εξάλλου δε θα εμφανιστεί κανένας “επενδυτής” από το πουθενά, χωρίς να τον ψάξει κάποιος (κι αυτός ο κάποιος δεν είναι προφανώς οι οπαδοί, δεν είναι καφενείο ο ΑΡΗΣ). Δε θα εμφανιστεί κανείς χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στην ΠΑΕ, σοβαρό πλάνο για να εμπλακεί, και φυσικά χωρίς ξεκάθαρα λόγια για το αν οι ιδιοκτήτες ψάχνουν να πουλήσουν, αν ψάχνουν “συμπαίκτη”, τι όρους θέτουν, κοκ.

Όσο δεν συμβαίνουν αυτά, τόσο μπορούμε να λέμε επ’άπειρον είτε ότι δεν υπάρχουν επενδυτές, πού είναι, κτλ, είτε ότι τους διώχνει ο κόσμος, είτε ό,τι άλλο μας βολεύει.

Να θυμάσαι πάντως, πως ο κόσμος που λοιδορείς θέλει να ακούει αλήθειες, περιμένει να τον σέβονται, και έχει απαιτήσεις.

Δε θέλει αλλά παραμύθια για γήπεδα σε κάθε στραβή (που το γήπεδο είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου και ανήκει ευτυχώς στον Ερασιτέχνη). Έχει κουραστεί με τις μεταγραφές που γίνονται κάθε χρόνο αφού αποκλειστούμε πρώτα από την Ευρώπη. Αποκλεισμοί για τους οποίους δεν γίνεται να φταίνε όλοι οι άλλοι, όταν τη μία δεν έχουμε κάνει σοβαρή προετοιμασία, και την άλλη η ομάδα πάει στη Νορβηγία λες και ταξιδεύει σε εκδρομή με οπαδούς που ψάχνουμε πως θα μας βγουν τα λεφτά, και υποτιμάς έτσι ακόμα και την ίδια σου την προσπάθεια.

Ο κόσμος δεν ξεχνάει επίσης το ότι χάσαμε την άνοδο από τη Λαμία γιατί η υπόθεση με τους 6 ξένους (Ντουρμισάι) δεν εκδικάστηκε ποτέ, ούτε τα ψέματα ότι ο ίδιος παίκτης ήρθε αργότερα ως ελεύθερος και όχι με δανεισμό.

Ο κόσμος θέλει σοβαρότητα, δεν μπορεί να ακούει ότι κλέψαν τις εισπράξεις, λες και ήταν τα λεφτά για τσιγάρα απ’το περίπτερο, ούτε να βλέπει στίχους φίλων σου πάνω στη φανέλα (που γίνεται μωβ σε ντέρμπι, γιατί έτσι σου αρέσει) και να ακούει “καινούριους ύμνους”, λες και ο Άρης είναι απλά μια επιχείρησή σου για να την κάνεις ό,τι θες, και όχι ο πρώτος Σύλλογος σε όλη την Ελλάδα που είχε δικό του Ύμνο, και που διατηρεί περήφανα τα χρώματά του από την εποχή που άλλες ομάδες δεν είχαν καν ιδρυθεί.

Αν θες τη συμβουλή μας, θα σου κάνει καλό να είσαι πιο ταπεινός, και σίγουρα κατάλαβε ότι εσύ συγκεκριμένα δεν είσαι πιο Αρειανός από κανέναν.

Ο κόσμος ήταν, είναι και θα είναι ΑΡΗΣ, εσύ προς το παρόν δεν είσαι τίποτα παραπάνω από ένας περαστικός.

Και δεν έχουμε κιόλας καμία απαίτηση να είσαι Αρειανός. Αυτό που θέλουμε είναι ξεκάθαρα λόγια, και να βλέπουμε τον ΑΡΗ μεγάλο, περήφανο, ανεξάρτητο και νικητή, όπως λέει και ο ύμνος του.

Δεν μηδενίζουμε τίποτα, και για αυτό ο κόσμος ανέχεται πράγματα τόσο καιρό. Δεν αναιρούμε τις καλές παρουσίες στο πρωτάθλημα και ό,τι έχετε προσφέρει αυτά τα χρόνια, ούτε όσα λάθη έχουν διορθωθεί με τον καιρό. Δεν φέρνουμε την καταστροφή στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Δεν αγνοούμε καθόλου την αντιμετώπιση της ΕΠΟ στον ΑΡΗ, και ούτε ότι έχουν φορτώσει την ΠΑΕ με παλιότερες υποχρεώσεις, αλλά δεν ξεχνάμε κιόλας ότι πήρατε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ τζάμπα. Μην έχεις κάποια αυταπάτη ότι είσαι υπεράνω όλων, και μην θεωρείς ότι είναι όλα τέλεια επειδή βγαίνουμε κάθε χρόνο στα προκριματικά της Ευρώπης, όπου αποκλειόμαστε επίσης κάθε χρόνο, χωρίς να περάσουμε στους ομίλους. Αν περιμένεις παραπάνω πράγματα από τον κόσμο, σκέψου πρώτα μήπως αυτός ο κόσμος χρειάζεται κάποιο μεγαλύτερο όραμα από αυτό, για να στηρίξει ακόμα παραπάνω.

Για να κλείνουμε, θέλουμε τον ΑΡΗ περήφανο, να κατακτάει τίτλους. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, να είσαι σίγουρος ότι θα ανταμειφθείς με το παραπάνω από τον κόσμο του.

Αν όχι, καλό θα είναι να είσαι ξεκάθαρος για το τι ζητάς.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, όπως ήμασταν στα καλά και τη στραβή. Θα στηρίζουμε πάντα την ομάδα, με όσες δυνάμεις έχουμε με την καταστολή που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, και δύο κλεισίματα συνδέσμων από τους μπάτσους.
Αλλά να είσαι σίγουρος, ότι -όπως και με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις, και όπως όλα τα χρόνια από τότε που αναλάβατε την ομάδα- η στήριξή μας δε σημαίνει θα σταματήσουμε στιγμή να κάνουμε κριτική για το συμφέρον του ΑΡΗ.

Μέχρι να τον δούμε να επιστρέφει εκεί που ανήκει, εκεί που τον οραματίστηκαν και τον έφεραν οι ιδρυτές του.

ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Από το 1970, κι ακόμα παλιότερα…

Προτεινόμενα Άρθρα