Η ελληνοποίηση, ο χρόνος και οι επιλογές

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου είναι ένας από τους στόχους που έθεσε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα εν όψει της νέας σεζόν. Ένα “πρέπει” το οποίο δεν είναι και σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί άμεσα τουλάχιστον.

Ο ΑΡΗΣ θέλει να προθέσεις περισσότερους Έλληνες στο ρόστερ του, όχι όμως απλά για να το κάνει. Θέλει να πάρει Έλληνες που θα κρίνει ότι μπορούν να έχουν ρόλο στο ροτέισον ή έστω εξελίξιμους που σταδιακά θα μπουν στο “κάδρο”.

Ο Χρυσόπουλος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο -είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο άλλωστε- και παράλληλα όλο αυτό το διάστημα ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τους ανθρώπους της ομάδας έχουν τσεκάρει επιλογές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Ο Κροάτης έκανε λόγο για δύο Έλληνες με τους οποίους είναι σε επαφές και δεν αποκλείεται τουλάχιστον ο ένας από τους δύο να προέρχεται από την αγορά του εξωτερικού.

Φυσικά το πρότζεκτ της ελληνοποίησης δεν γίνεται μέσα σε ένα καλοκαίρι ή ακόμα και σε δύο μεταγραφικές περιόδους. Θέλει χρόνο αλλά και μία βάση την οποία ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει βάλει το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα