Κούγιας: “Κωμικοί ισχυρισμοί από τους τρεις ιατροδικαστές!”

από AllAboutARIS

Ο νομικός της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε δηλώσεις μετά το τέλος της σημερινής δίκης.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει:

Τα πολλαπλά χτυπήματα οδήγησαν σε μια λίμνη αίματος και εξαιτίας τους το παιδί έφυγε από τη ζωή σε δευτερόλεπτα. Ζητούν από το δικαστήριο, να δεχθεί τους κωμικούς ισχυρισμούς Λέοντα, Αποστολίδου, Γαλεντέρη, που είναι ιδιώτες ιατροδικαστές οι οποίοι ζητούν χρήματα για να έρθουν να καταθέσουν. Το θέμα είναι αν για ‘σένα μετρούν μόνο τα χρήματα και όχι η κοινωνική απήχηση της δίκης. Τι θέλουν; Να πιστέψει το δικαστήριο τις δικές τους κωμικές ιατροδικαστικές απόψεις, ότι η κ. Κοβάτση είναι ανεπαρκής ιατροδικαστής και αυτοί που έκαναν 15 χρόνια να τελειώσουν ιταλικά πανεπιστήμια και άλλα τόσα χρόνια για να πάρουν ειδικότητα και δεν έχουν διοοριστεί σε δημόσια ιατροδικαστική υπηρεσία, να γίνουν αποδεκτοί ότι ένα χτύπημα αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη. Τα χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε θανατηφόρα και ήταν από μεταλλικά και από άλλα σκληρά αντικείμενα να πουν ότι ήταν μόνο από γροθιές ώστε να αλλάξει νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Ούτε αυτό δέχονται, ότι δεν ήταν θανατηφόρα. Η θανατηφόρα σωματική βλάβη είναι αδίκημα και έχει διαφορετική μεταχείριση, δηλαδή τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια. Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τιμωρείται με ισόβια. Προσπαθούν να αποτρέψουν και το να καταδικαστούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, αφού θεωρούν πως ένας έκανε το θανατηφόρο χτύπημα και οι υπόλοιποι δε μπορούν να καταδικαστούν για την ανθρωποκτονία του Άλκη και την απόπειρα στους άλλους δύο. 

Η κ. Καμπανού μου έδωσε έντολή να αναδείξω το παρακάτω. Ο ανεκδιήγητος Λέων την επόμενη μέρα της ψευδής κατάθεσης για την οποία και τον μηνύσαμε σήμερα, ήταν καλεσμένος του αδίστακτου Λιάγκα ο οποίος νομίζει ότι η οικογένεια Καμπανού δεν θα πληροφορηθεί τι έκαναν. Προσπαθούσε με έναν μονόλογο να επαναλάβει ό,τι είπε στο δικαστήριο, με τον Λιάγκα να ακούει και να συναινεί. Εκείνη τη στιγμή -μου έδωσε την ίδια η κ. Καμπανού να το πω, η κ. Καμπανού έστειλε μήνυμα στον Λιάγκα και του είπε «ξέρετε ποια μέρα κάνετε αυτό με τον Λέων; Τη μέρα που γεγννήθηκε ο Άλκης». Ο Λιάγκας έστειλε ένα απολογητικό μήνυμα και αυτομάτως η διοίκηση του σταθμού μετά από μια μέρα εξαφάνισε την εκπομπή από το διαδικτυο. Δε βγει όμως να ζητήσει συγγνώμη ούτε αυτός, ούτε ο Λέων. Αυτά πρέπει να αναδεικνύονται. 

Σήμερα τι έγινε; Θα σας πω κάτι πολύ σημαντικό. Ο σημερινός μάρτυρας, κ. Γαλεντέρης, την ημέρα που το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της κ. Κοβάτση έφερε τα ρούχα του αήμνηστου Άλκη, τα οποία ήταν ποτισμένα στο αίμα για να αποδείξει ότι από το κεφάλι του έτρεχαν τα αίματα, ήταν απ’ έξω και βλέποντας να έρχονται τα ρούχα, σε συγγενή των κατηγορουμένων, παρουσία συναδέλφου, γύρισε και είπε το πρωτοφανές «Εδώ έχουμε δικαστήριο ή fashion show». Αυτής της ποιότητας άνθρωποι ήρθαν εδώ. Εχω βιώσει και τον Λέων, και τον Γαλεντέρη και την ομάδα τους, που δεν έχουν κάνει νεκροτομή και από φωτογραφίες γνωμοδοτούν και προσπαθούν να ακυρώσουν πραγματομοσύνες και έρχονται εδώ γιατί έχουν συνηθίσει να μένουν χωρίς συνέπειες οι ψευδορκίες τους. Έρχονται εδώ να κάνουν το ίδιο σε αυτή την εμβληματική δίκη. Και αγωγή και μήνυση θα κάνει η οικογένεια Καμπανού στον Λιάγκα και τον Λέων, αλλά και μήνυση και αγωγή στους Αποστολίδου-Γαλεντέρη γι’αυτά που είπαν εδώ, τους κωμικούς ισχυρισμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα