Ένας κύκλος κρίσεων και αντιδράσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η έλλειψη σταθερότητας για τον ΑΡΗ φέτος είναι πλέον μία κοινή παραδοχή. Και το αποτέλεσμά της είναι οι αγωνιστικές κρίσεις που πέρασε η ομάδα.

Η φάση που βρίσκεται τώρα δεν είναι κάτι άγνωστο. Οι “κιτρινόμαυροι” ζουν μία κατάσταση που βίωσαν φέτος τουλάχιστον τρεις φορές ακόμα, για να τις ξεπεράσουν εν τέλει με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Το… ναυάγιο του Ιωνικού

Τότε είχε προηγηθεί και η εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ, αλλά η εικόνα του ΑΡΗ στη Νίκαια ταρακούνησε για πρώτη φορά την ομάδα ώσπου να έρθουν οι διαδοχικές νίκες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο που ηρέμησαν σημαντικά την κατάσταση.

“Κόλλησε” με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ολοι θυμήθηκαν εκείνο το 0-0 του “Κλεάνθης Βικελίδης” μετά τη “λευκή” ισοπαλία του περασμένου Σαββάτου στη Ριζούπολη. Πάνω που ο ΑΡΗΣ πήγε να σηκώσει κεφάλι, παρουσίασε μία κακή εικόνα και “πέταξε” δύο σημαντικούς βαθμούς στην έδρα του, πηγαίνοντας με έντονο προβληματισμό στη διακοπή του πρωταθλήματος. Οταν επέστρεψε πέτυχε τρεις νίκες στα επόμενα τέσσερα ματς και… ρέφαρε, έχοντας επίσης και την πολύ καλή εμφάνιση στην ήττα… σφαγή από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η “πεντάρα” του ΠΑΣ και η πιο δύσκολη ώρα

Η στιγμή που το κλίμα βάρυνε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Ο ΑΡΗΣ διασύρθηκε από τους Ηπειρώτες και μετά από πολύ καιρό δημιουργήθηκαν ξανά εικόνες με έναν δικαιολογημένα αγανακτισμένο κόσμο έξω από το γήπεδο.

Ο ΑΡΗΣ πάλι αντέδρασε και μάλιστα πολύ ηχηρά. “Διπλό” στην Τούμπα, νίκη με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο και ακόμη μία επί του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ονειρικό οκταήμερο που επανέφερε ξανά την ηρεμία.

Και πάλι καταλήγουμε στη σταθερότητα

Τα παραπάνω περιγράφουν ίσως όλη τη χρονιά έως τώρα για τον ΑΡΗ, που μοιάζει σαν κύκλος… Κοιλιά, 2-3 καλά αποτελέσματα, κοιλιά, αντίδραση, κοιλιά και πάει λέγοντας…

Είναι το ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο την ομάδα. Τόσο για το άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα. Οι παίκτες ή προπονητής, ίσως να είναι μόνο η επιφάνεια…

 

Προτεινόμενα Άρθρα