Μορόν: «Φοβόμουν να φύγω από την Ισπανία αλλά τώρα είμαι χαρούμενος»

από AllAboutARIS

Ο Λορέν Μορόν παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Marca με αφορμή το ντέρμπι της Σεβίλληςαα και μίλησε για την εμπειρία του στον ΑΡΗ και όχι μόανα.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσιεύμα: «Με 17 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 40 επίσημους αγώνες, ο Λόρεν Μορόν ολοκληρώνει μια υπέροχη σεζόν στον Άρη Θεσσαλονίκης , έναν ελληνικό σύλλογο με τον οποίο υπέγραψε για άλλη μια σεζόν συμβόλαιο. Σήμερα το απόγευμα, ο άνθρωπος από τη Μαρμπέλα, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπέτις για σχεδόν μια δεκαετία, πέρασε από τα μικρόφωνα του Radio MARCA Sevilla για να εξηγήσει πώς ζει την πρώτη του επαγγελματική περιπέτεια εκτός Ισπανίας και να μιλήσει φυσικά για το ντέρμπι της Σεβίλλης την ερχόμενη Κυριακή.

Για την πρώτη του εμπειρία στο εξωτερικό : “Ναι, για να είμαι ειλικρινής, όταν αποφάσισα να έρθω φοβόμουν να φύγω από την Ισπανία. Όμως με όλους τους συναδέλφους εδώ, που μιλούν ισπανικά, όλα ήταν πιο εύκολα, οπότε είμαι χαρούμενος. Έχω ένα άλλο έτος, και θα δούμε τι θα γίνει”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα πλέι οφ: “Αυτό είναι το πρόβλημα εδώ. Κατά τη διάρκεια της φάσης του πρωταθλήματος, ας πούμε, αν έχεις μεγάλη απόσταση από εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή, η φάση των πλέι οφ μπορεί να σε αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οπότε η σεζόν είναι σαν να είχε τελειώσει εδώ και δύο μήνες”.

Για το αν θα δει το Σεβιλιάνικο ντέρμπι της Κυριακής : “Θα μπορώ να το δω γιατί τελειώνει εκείνη την ώρα, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, διανυκτερεύουμε στην Αθήνα, οπότε μάλλον θα το δω. Συνήθως πετάμε μετά τους αγώνες, αλλά αυτή τη φορά θα περάσουμε εκεί τη νύχτα”.

Για την προσαρμογή του στη ζωή στην Ελλάδα : «Δεν είχα κανένα πρόβλημα γιατί και η Θεσσαλονίκη μοιάζει πολύ με τη Σεβίλλη, υπάρχει ακόμη και ένας πύργος, υπάρχει ζωή στο δρόμο, οι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί… Και η γλώσσα είναι ΟΚ, σχεδόν το 90% μιλούν αγγλικά. Υποστηρίζομαι πολύ από τους συμπαίκτες μου, υπάρχουν πολλοί Λατίνοι, που μιλούν ισπανικά».

Για το αν παρακολουθεί την Μπέτις από την Ελλάδα : “Ναι, είναι η μόνη ομάδα που παρακολουθώ, είμαι λίγο αποσυνδεδεμένος από τη LaLiga, αλλά κάθε φορά που μπορώ παρακολουθώ την Μπέτις, είναι η μόνη που ακολουθώ”

Για τα ισπανικά ντέρμπι που θυμάται περισσότερο : “Όταν μπορείς να σκοράρεις σε ένα ντέρμπι είναι πάντα ωραίο, μπόρεσα να το κάνω σε δύο, εντός έδρας. Δεν κερδίσαμε, ήμασταν ισόπαλοι. Το πρώτο πιστοποίησε την πρόκρισή μας για την Ευρώπη μετά από πολύ καιρό, οπότε αυτό θα το κρατήσω.”

Για τα ντέρμπι ΑΡΗΣ- ΠΑΟΚ στην Ελλάδα : “Ναι, δεν το βιώνω το ίδιο εδώ, αλλά στο παιχνίδι, ειδικά την πρώτη φορά, με κοινό στο γήπεδό του αντιπάλου μας, δεν ήξερα που πήγαινα.. Αυτή τη σεζόν δεν κατάφεραν να μας νικήσουν σε τρία παιχνίδια και είμαστε χαρούμενοι και γι’ αυτό.”

Προτεινόμενα Άρθρα