Ο ΑΡΗΣ είναι επικίνδυνος γιατί….

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την περασμένη Κυριακή ο ΑΡΗΣ επιβεβαίωσε πράγματα όπως η καλή κατάσταση που βρίσκεται, το καλό του κλίμα στα αποδυτήρια αλλά κυρίως αυτό που διεμήνυσε σε όλους πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Από την Τούμπα κιόλας φάνηκε ότι οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπήκαν σε αυτά τα πλέι οφ με νοοτροπία αδιάφορου ή… εμμονικού με το Κύπελλο Ελλάδος. Το τελευταίο υπάρχει φυσικά στο μυαλό όλων και περισσότερο του προπονητή, έχοντας καταρτίσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ροτέισον ώστε όλοι να… πάρουν χρόνο στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν.

Κόντρα στη Λαμία ο προπονητής βασίστηκε κυρίως στους βασικούς του με κάποιες παρεμβάσεις, μαζί με τη δοκιμή ενός συστήματος με δύο φορ… που δεν είναι ακριβώς 4-4-2.

Ο Μορόν… Κόκιζε (κάτι σαν Κόκε) και παρότι η ομάδα ψαχνόταν με κάτι που ούτε στις προπονήσεις δουλεύτηκε, είχε 1-2 φάσεις και αρκετές προϋποθέσεις που έμειναν προϋποθέσεις λόγω της έλλειψης σωστών αποφάσεων στο τελευταίο τρίτο, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον παίκτη που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη.

Ο Σουλεϊμάνοφ έκανε την γνωστή του κίνηση αλλά για πρώτη φορά σε σωστούς χρόνους και έτσι βρήκε ένα γκολ που είχε ανάγκη, όπως το ίδιο ισχύει και με τον Μάνου Γκαρθία.

Ο ΑΡΗΣ βγάζει την ποιότητά του στο γήπεδο, δείχνει απελευθερωμένος και οδηγούμενος από κίνητρα που έχει θεσπίσει μέσα στα αποδυτήρια του. Με αυτά τα κίνητρα θα πάει και σήμερα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακ. Με την άνεση που έχει αλλά όχι σε σημείο χαλαρότητας. Είναι στο σημείο που παίζει σαν να μην έχει να χάσει κάτι, παρά μόνο να κερδίσει ίσως κάτι παραπάνω για την 4η θέση.

Από την άλλη υπάρχει ένας Ολυμπιακός με την πλάτη στον τοίχο, λιγότερες πιθανότητες για τον τίτλο μετά την ήττα στην ΑΕΚ και παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί απόψε. Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος στα χέρια του Μεντιλίμπαρ αλλά και ένας ΑΡΗΣ που δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία επίσκεψή του στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ή την εικόνα που παρουσίασε στο “Βικελίδης” μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ. Και με τη διαιτησία να παίζει τον ρόλο της σε εκείνο το παιχνίδι.

Η συνταγή του ΑΡΗ σε αυτά τα ματς είναι γνωστή… Ισως αλλάξουν τα “συστατικά” λόγω ροτέισον αλλά ο ΑΡΗΣ ξέρει ότι θα πρέπει να ρίξει το τέμπο του Ολυμπιακού και να κρατήσει στα διαστήματα που θα “φάει” πίεση. Έχει τον τρόπο αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά, τη στιγμή που θα χρειαστεί και ουσία μπροστά για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά. Καλές μεταβάσεις και σωστές επιλογές από τους μεσοεπιθετικούς του, τις οποίες δεν είχαν στο πρώτο μέρος με τη Λαμία. Οπώς επίσης -μιας που πιάσαμε αυτό το ματς- να μην δώσει στον Ολυμπιακό τους χώρους που βρήκε η Λαμία και απείλησε.

Δεν θα τελειώσει ο κόσμος εάν ο ΑΡΗΣ χάσει… ντέρμπι είναι. Ούτε ξαφνικά θα γίνει φαβορί για την 4η θέση. Πάλι δύσκολα θα είναι. Σίγουρα όμως θα δώσει άλλο ενδιαφέρον στα επόμενα ματς αλλά και στον εαυτό του.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα