Ρόουζ στο AllAboutARIS: “Με βάλατε στην οικογένειά σας – Εσείς είστε η δύναμη του ΑΡΗ!”

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν τα συμβόλαια 12ετίας του Κούη και του Πάλλα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ομάδες είναι στάσεις στις καριέρες των ποδοσφαιριστών.

Αυτό δεν απαγορεύει βλεβαια κάποις να πάει σαν ξένος κάπου και να δεθεί με τον τόπο, τον κόσμο, στην ομάδα, τα χρώματα.

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ έκλεισε μετά από 2,5 χρόνια το κεφάλαιο που λέγεται ΑΡΗΣ. Οχι όπως θα ήθελε, δηλαδή με έναν τίτλο. Κέρδισε όμως όμορφες στιγμές, φίλους, την αγάπη ενός κόσμου και φυσικά το βήμα παραπάνω που ήθελε για την καριέρα του.

Φέτος η Λέγκια τον έκανε να νιώσει ότι ήρθε η στιγμή που χρειαζόταν μία αλλαγή. Ο ίδιος τα εξήγησε πολύ καλύτερα στο AllAboutARIS, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον ΑΡΗ. Το δικό του “ταμείο”, οι στιγμές που κρατάει και το “αντίο” στον κόσμο της ομάδας.

“Ο ΑΡΗΣ με βοήθησε να κάνω το επόμενο βήμα”

ÁÑÇÓ – ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / PLAY OFF / SUPERLEAGUE 2020-2021

-Ένιωσες ότι είχε έρθει η ώρα για μία αλλαγή; Ετσι το είδες;

“Ναι…. Το ένιωσα για μένα αλλά και για την ομάδα. Δεν ήθελα να φύγω, απλά για να φύγω. Για να το κάνω, έπρεπε να βρω κάτι καλύτερο από τον ΑΡΗ, ένα καλύτερο πρότζεκτ. Κάτι καινούργιο που θα ήταν το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Δεν τα είχα όλα αυτά στο μυαλό μου, αλλά όταν προκύπτει μία ομάδα όπως η Λέγκια, ήταν δύσκολο να πω όχι. Ηταν μεγάλη ευκαιρία”.

-Με τον ΑΡΗ πως… χωρίσατε, να το πω έτσι…

“Ο ΑΡΗΣ και ο πρόεδρος του, θέλουν πάντα το καλύτερο για τους παίκτες της ομάδας. Τους θέλουν χαρούμενους μέσα στο γήπεδο. Εννοείται ο ΑΡΗΣ με ήθελε, αλλά η Λέγκια άλλαξε τα δεδομένα. Και ο ΑΡΗΣ με βοήθησε να κάνω αυτό το βήμα. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι το επόμενο βήμα που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του”.

“Φανταστική η πρώτη μέρα που ήρθα στον ΑΡΗ”

-Πάμε να κάνουμε ένα flashback… Καλύτερη στιγμή σου στον ΑΡΗ.

“Το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο 4-2. Δεν ήταν τόσο ο αντίπαλος, αλλά η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι αντιδράσεις του κόσμου… Ηταν ένα τρελό βράδυ! Ηταν κρύο βράδυ αλλά τρελό (σ.σ. γέλια).Υπήρχαν κι άλλα πράγματα που κρατάω, αλλά εκείνο το βράδυ είναι στην κορυφή, Α, και το πρώτο μου γκολ, με αντίπαλο την ΑΕΚ”.

-Πολλοί θα έλεγαν ότι η δική τους αγαπημένη στιγμή είναι πουν τραγουδάς στα αποδυτήρια και έχεις δίπλα τον γιο σου.

“Η πρώτη μέρα που ήρθα στον ΑΡΗ, ήταν φανταστική. Κάθε μέρα, προσπάθησα να είναι όπως εκείνη η πρώτη μέρα. Άκουγα τον κόσμο να τραγουδάει τα συνθήματα. Τα αγάπησα και τα τραγουδούσα. Είτε στα αποδυτήρια είτε αλλού”.

-Τα μαθήματα ελληνικών θα συνεχιστούν ή…

“Στην Ελλάδα ανακάλυψα μία όμορφη χώρα και όμορφους ανθρώπους. Έκανα φίλους. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και έξω από αυτό. Θα συνεχίσω τα μαθήματα ελληνικών, όπως και τα παιδιά μου. Δεν θα ξεχάσουμε την Ελλάδα. Θα πρέπει να μάθουμε βέβαια και πολωνικά τώρα (σ.σ.) αλλά η ελληνική γλώσσα δεν ξεχνιέται”.

“Πάντα θα υπάρχει κριτική στο ποδόσφαιρο”

Κάποιες φορές, όπως πέρυσι στα πλέι οφ, ένιωσες ότι δέχθηκες παραπάνω κριτική από αυτή που έπρεπε;

“Η κριτική πάντα υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Θα κρατήσω μέσα μου αυτό το κομμάτι. Δεν ήταν όμως το χειρότερο για μένα. Καμία κριτική που μπορεί να δέχθηκα, δεν συγκρίνεται με τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ηταν τρελό αυτό που έγινε. Πάντα θα το… κουβαλάω μέσα μου”.

“Κάθε μέρα τους έλεγα ότι θέλω να πάω στον ΑΡΗ”

-Πολλοί δεν ξέρουν πόσο πίεσες για να επιστρέψεις στον ΑΡΗ μετά τον δανεισμό σου. Κάποια πράγματα δεν λέγονται βέβαια…

“Πολύ παλιά με πας (σ.σ. γέλια). Ηταν την πρώτη μέρα που γύρισα στη Λοριάν, μετά τον δανεισμό μου στον ΑΡΗ. Από την πρώτη μέρα ξεκαθάρισα ότι θέλω να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί που έλεγαν ότι “θα δούμε, θέλουμε λεφτά” μπλα, μπλα, μπλα και τέτοια πράγματα. Εκείνη την πρώτη μέρα, τους είπα να μην με υπολογίζουν. Προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη αλλά εγώ θέλω να γυρίσω. Κάθε μέρα τους έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα ότι θέλω να πάω στον ΑΡΗ. Κάθε μέρα… Μέχρι που έγινε“.

-Θα ξανάρθεις από τα μέρη μας στο μέλλον;

-Τώρα υπάρχει η Λέγκια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Η Λέγκια είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα και θα προσπαθήσω να είμαι 200% συγκεντρωμένος όπως στον ΑΡΗ. Στο μέλλον, θα δούμε αν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν το σκέφτομαι, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας”.

“Ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο οι παίκτες, αλλά ο κόσμος του!”

“Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά. Δεν το λέω απλά για να το πω. Το νιώθω. Με βοηθήσατε να αγωνιστώ σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, με κάνατε να νιώσω μέλος της οικογένειας σας και μου δώσατε δύναμη. Θα παρακολουθώ πάντα τον ΑΡΗ, όλη μου τη ζωή. Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο της. Διότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο οι παίκτες. Ο ΑΡΗΣ είναι ο κόσμος του, η δύναμη του. Φέτος αξίζετε ένα τρόπαιο και μακάρι να το πάρετε…”

Προτεινόμενα Άρθρα